24 Октомври 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
РЕГИОН
25.09.2020 11:16

Коментари 0 / Видяна 530

Ансамбъл „Пирин” вече си търси главен художествен ръководител

 

Община Благоевград най-сетне обяви конкурс за главен художествен ръководител на ансамбъл „Пирин”. Обявата е публикувана на интернет страницата на общинска администрация. Срокът за подаване на документите е едномесечен и вече тече.

 

Към момента вр.и.д длъжността изпълнява Мирослав Димитров, който също така е и хореограф на ансамбъла. До конкурс се стигна, след като Данислав Кехайов напусна „Пирин”,съобщавайки че е по лични мотиви, но в града се говореше, че той е освободен от инж. Румен Томов.

Новият художествен ръководител на ансамбъла ще трябва да извършва следните дейности: Организира, координира, ръководи и контролира административно-управленската и финансова дейност на Фолклорен ансамбъл "Пирин" - Благоевград, в рамките на определените му правомощия и представлява Фолклорен ансамбъл "Пирин" пред компетентните органи; Отговаря за ефективното, целесъобразно и законосъобразно изразходване на финансовите средства и спазването на трудовата дисциплина от служителите в ансамбъла; Отговаря за културната програма на Фолклорен ансамбъл „Пирин“ и за качеството и резултатите на сценичната реализация на концертите, както и за репетиционната и концертната дейност на ансамбъла.

 

Конкурс за нов директор е обявен и за Регионален исторически музей – Благоевград. В момента културния институт се ръководи от д-р Кирил Алексиев, който до преди да заеме ръководната позиция, бе уредник в музея.

 

Изискванията към новия директор ще бъдат: Организира и ръководи цялостната дейност на музея в рамките на определените му пълномощия и го представлява; Сключва, изменя и прекратява трудовите договори със служителите в музея и контролира спазването на трудовата дисциплина.


Длъжността Директор на Регионален исторически музей - Благоевград се заема чрез сключване на срочен трудов договор с Кмета на Община Благоевград, за срок от 5 години.
 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта