24 Октомври 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
РЕГИОН
25.09.2020 13:56

Коментари 0 / Видяна 554

Награждават горския служител, открил Мехмед

 

 

Служителят на Държавно горско стопанство в Якоруда, който вчера откри изчезналото момченце, издирвано близо едно денонощие, ще бъде награден за проявените човещина и благородство. Това заяви директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов.

 

По време на редовен обход в поверения му район горският стражар открил изчезналото дете, което било босо, но в добро общо състояние и контактно. Качил го в автомобила си и го завел в най-близкото село Бунцево, като междувременно подал информация в полицията, че е открил момчето.

 

Освен благодарността на родителите, той ще получи и награда за благородната си постъпка и адекватни действия, каза инж. Дамянов.

 

"Колегата, който е изпълнявал задълженията си в гората, е успял да го намери, да го предаде, да положи грижи, с което може би е спасил живота на детенцето. Аз лично му благодаря и като знак на съпричастност и признателност, днеска имаме заседание на управителния съвет, ще внеса предложение за награждаване на колегата с парична награда".

 

Муртаза Клечов е дългогодишен служител на горското стопанство в Якоруда, а откриването и спасяването на детето е поредното добро дело в неговата човешка и професионална биография, каза още директорът на Югозападното държавно предприятие.

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта