02 Декември 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6326 BGN
1 GBP = 2.1769 BGN
СТРАНА
01.10.2020 09:55

Коментари 0 / Видяна 908

НИМХ: Лятото се завръща първата седмица на октомври

Още по темата: Зимата идва с дъжд и сняг в последния ден на ноември Студени утрини до края на месеца Ще бъде предимно слънчево Сняг вали в Петроханския проход Нов странен симптом на COVID-19 у по-младите Ураган уби шестима в САЩ Страховит ураган приближава България Зимни бури приближават Европа и Балканите Силна градушка удари градове по Черноморието (ВИДЕО) Навлизаме в сух период, зимата ще бъде по-студена

 

Октомври ще ни предостави хубава есен, ще има валежи, но като цяло ще има и доста високи температури, съобщи Анастасия Стойчева – синоптик в НИХМ по БТВ.

 

Характеристиките на месеца ще бъдат с температури с около и над нормите, а валежите ще са под нормите. Ще има райони, в които отново ще има недостиг на вода и това ще е източната част на страната, обясни синоптикът.

 

Нахлуването на студен въздух в страната ще продължи и днес, но от 1 октомври започва бавно и постепенно затопляне. В котловинните полета ще има възможност за слани, уточни тя.

 

Около 5-6 октомври ще се върнем в лятото за малко с температури над 30 градуса в повечето райони. Това се дължи на циклон, който сега се намира над Британските острови.

 

След това ще има понижение на температурите и те ще достигнат климатичните норми, посочи Анастасия Стойчева

Между 12 и 18 октомври температурите в страната ще са по-високи, с положителна аномалия.

 

Засега не се вижда нищо по-екстремно по отношение на зимата, уточни синоптикът. По думите й няма да е нито по-топло, нито по-студено от нормалните граници, макар че клоним към по-топла зима.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта