02 Декември 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6326 BGN
1 GBP = 2.1769 BGN
ОБЩЕСТВО
06.10.2020 14:02

Коментари 0 / Видяна 828

30% повече студенти в ЮЗУ през новата академична година

Още по темата: ЮЗУ „Неофит Рилски“ с награда от конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“ ЮЗУ „Неофит Рилски“ е домакин на онлайн международна конференция ЮЗУ възпитаник спечели 75 000 лв. от победата на Байдън Студенти и преподаватели от ЮЗУ отбелязаха празника „Средата на есента“ Важно за студентите в ЮЗУ “Н. Рилски” Научна сесия „Култура, медии и културен туризъм по време на COVID-19” ще се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ представят „Между кан-кан и сиртаки“ Факултетът по педагогика към ЮЗУ проведе онлайн конференция „Гносеологически основи на образованието“ ЮЗУ oткрива нова модерна спортна зала със 750 места 2 факултета в ЮЗУ преминават към онлайн обучение

 

С 30% се е увеличил броят на студентите в ЮЗУ “Неофит Рилски” през тази учебна година в сравнение с миналата.

 

Най-предпочитаните специалности отново остават право, психология, специалностите от Стопанския и Педагогическия факултет на университета.

 

По-голям интерес има към педагогическите специалности, за които такси не се плащат, а това са Педагогика на обучението по техника и технологии, информационни технологии, история и география, информира БНТ.

 

За повечето от специалностите в университета учебната година започна присъствено при строго спазване на предпазните мерки срещу разпространението на коронавируса. Само за педагогическите специалности, където броят на студентите е голям, обучението ще се извършва електронно с помощта на различни платформи.

 

Пет пъти се е увеличил броят на студентите, които са избрали платена форма на обучение в сравнение с миналата. От висшето училище имат готовност да преминат изцяло на електронна форма на обучение в случай, че се наложи.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта