02 Декември 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6326 BGN
1 GBP = 2.1769 BGN
РЕГИОН
10.10.2020 10:28

Коментари 0 / Видяна 1038

Председателят на Районен съд – Сандански хвърли оставка

Още по темата: Без “Синя зона” в Сандански през декември Говори семейството на Кристина, обвинена за убийството на децата си (Видео) Агенцията за закрила на детето: Няма сигнали от родителите на убитите деца в Сандански Майката-детеубийца от Сандански е спокойна в ареста! Спи, храни се добре, не плаче, не говори за децата ! Майката от Сандански, обвинена за убийството на децата си, признала: Георги ме заплаши, че ще ме принуди да се самоубия Жестоко убийство разтърси Сандански! Откриха заклани две деца В Сандански: Всички заведения с намалено работно време и без наргилета Филиалът на ДГ „Пролет“ в Сандански остава затворен до 20 ноември Нова детска градина ще бъде построена в Сандански Намаляват таксите за детски градини и ясли в Сандански

 

Председателят на Районен съд – Сандански Николинка Бузова е подала заявление до Висшия съдебен съвет да бъде освободена от заеманата ръководна длъжност, научи „Струма”.

 

Заявлението си съдия Н. Бузова е подала на 5 октомври, то предстои да бъде разгледано от Висшия съдебен съвет, който трябва да излезе с решение дали освобождава Н. Бузова от длъжността административен ръководител, или да остане на този пост до приключване на 5-годишния й мандат, който изтича през 2023 година.

 

В заявлението си Н. Бузова е посочила, че желае да бъде освободена от заеманата длъжност на основание чл. 175, ал. 1 от ЗСВ, вр. чл. 129а, ал. 3, т. 2 КРБ и преназначена на длъжност съдия на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ.

 

Потърсена за коментар, все още действащият председател на Районен съд – Сандански Н. Бузова потвърди новината: „Да, подадох заявление за освобождаване от длъжност административен ръководител – председател на РС – Сандански.

 

Мотивите за моето решение са лични, това съм посочила и в молбата”, поясни Н. Бузова.

 

Справка показва, че Н. Бузова е на председателския пост на съда в Сандански от 7 години. Това е втори мандат на Н. Бузова, като от втория са изминали едва 2 години от 5-годишния срок за заемане на ръководната длъжност. Н. Бузова пое ръководните функции в Районен съд – Сандански от Димитър Узунов, след като бе избран в състава на Висшия съдебен съвет през 2013 г.

 

По старшинство временно Районен съд – Сандански ще се ръководи от съдия Росица Калугерова.

 

Н. Бузова от два дни е в платен годишен отпуск и очаква решението на Висшия съдебен съвет по прекратяване на 5-годишния й мандат.

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта