02 Декември 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6326 BGN
1 GBP = 2.1769 BGN
РЕГИОН
12.10.2020 10:32

Коментари 2 / Видяна 636

COVID вещае труден зимен сезон в Банско

Още по темата: Марияна Николова в Банско: Грешката на един ще бъде петно върху целия сектор Туристическият бизнес в Банско категоричен: Несериозно е луксозните хотели в града да се превръщат в Ковид болници Вместо COVID хотели: Банско предлага да приема пациенти за рехабилитация Хотели в Банско ще приемат заразени с Covid-19 Над 100 човека от община Банско ще получават „Топъл обяд“ Откриват сезона в Банско на 4-и декември Банско се подготвя за зимния туристически сезон Увеличава се безработицата в региона на Банско и Разлог COVID вещае труден зимен сезон в Банско Главният прокурор Иван Гешев на визита в Банско

COVID-19 причини огромни щети за летния туризъм в целия свят. Очакванията за зимата, изразени през седмицата и от членовете на Оперативния щаб, са и у нас да няма зимен сезон. Въпреки по-малкото почиващи, хотелиерите не се отказват и предприемат всички необходими мерки за безопасност.

В следващите месеци Банско очаква един от най-трудните сезони. Поводите за това са много. Един от тях е неяснотата, породена от коронавируса, която води до изключително много неизвестни, свързани с туристите, които биха погледнали към Банско и биха посетили курорта.

Засега тези, които са заявили намеренията си да дойдат в курорта, все още не са много. Това няма как да не притеснява хотелиерите, които първо загубиха много пари с преждевременното затваряне на Банско през март, а след това нямаше как да се зарадват на успешен летен сезон отново заради пандемията с коронавируса. Към момента резервациите за предстоящите зимни месеци не са много.

"Наричам този период "ледената епоха". Тя започна на 15-ти март и в тази "ледена епоха", както и след нея, ние трябва да оцеляваме. Трудно е и за големи, и за малки", коментира пред NOVA Малин Бистрин, който е собственик на хотел.

"Ледената епоха" в Банско буквално замрази туристическия бизнес. След месеца на пълна изолация, в курорта трябваше да разчитат на летния сезон, който обаче очаквано не компенсира загубеното в прекрасните за ски март и април.

"След всичките тези проблеми, определено летният сезон мина трудно - със сигурност заетостта е доста по-ниска, отколкото е била през другите летни сезони до момента. Предполагаме, че и зимният сезон също няма да бъде много силен. С оглед на това - ние се стараем отново да си върнем туристите", посочва Надежда Атанасова - мениджър на хотел.

E79 News
Тагове:

Коментари:

Анелия, 13.10.2020 15:28

Със сигурност ще е трудно, но Банско ще се справи. Доколкото разбрах и състезания по ски ще има. Животът трябва да продължи.

Ivelina, 13.10.2020 11:46

Заедно сме по-силни. И затова ще обърнем внимание на българския туризъм. А зимата е перфектно време за почивка в планината, съчетано с доза разнообразие и забавления!

1

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта