20 Октомври 2020
1 EUR = 1.7581 BGN
1 USD = 0.7599 BGN
1 GBP = 0.4441 BGN
СТРАНА
17.10.2020 19:44

Коментари 0 / Видяна 432

Общинската болница в Златоград с призив за помощ

Още по темата: Затварят хирургичното и неврологично отделение в МБАЛ-Девин Училището на починалата учителка в Търговище премина в онлайн обучение 40 милиона са вече заразените с коронавирус в света Огнище на COVID-19 в звено на полицията в Благоевград Рекорд! 1024 нови случая на Covid - 19 за последното денонощие Министър Ангелов: Ще обсъдим връщане на задължителното носене на маски и на открито (Видео) Москва започва масова ваксинация срещу коронавируса Министър Ангелов все още препоръчва да не се пътува до Благоевградскo Доц. Мангъров си направи тест за COVID-19, отрицателен е Здравният министър идва в Благоевград

 

Общинската болница в Златоград с призив да й се помогне в дарителска кампания.

 

Общината обаче смята, че призивът е „позорен“. Болницата в Златоград с пост в социалните мрежи призова за хранителни продукти и дърва за отоплителния сезон.

 

"Стойността на един храноден е 1,80 лв., като всеки ден се включва месо, разнообразно хранене, за да я стигнем тази цена, разчитаме на местното население“, заяви Антон Ушев, ръководител Административен отдел МБАЛ-Златоград.

 

Родопчани веднага откликват.

"Ами всички изкарваме картофи, всички по един чувал можем да дадем. Картофи, фасул, това го имаме“, каза Любка от Златоград.

 

"Ами защото всички сме болни, няма здрав народ. Ако не са докторите, ние за къде сме? Няма как, няма начин, ще се дарява“, категорична е и Минка от Мадан.

 

Болницата няма инфекционист, но приема пациенти с COVID-19.

 

„От два месеца ние всеки месец губим пари, тъй като тази пътека, по която лекуваме болни от COVID-19, е недофинансирана. Ние ги лекуваме за пневмония", обясни Антон Ушев.

 

Община Златоград изненадващо определи призива за помощ като позорен, защото дофинансира болницата.

 

„Към момента задълженията на нашата болница, те са текущи, са около 30 хиляди лева, което е изключително малък размер задължения и смята, че това не е нещо, което трябва да се използва и да се приканва населението за събиране на помощи", заяви кметът на Златоград Мирослав Янчев. 

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта