04 Декември 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6096 BGN
1 GBP = 2.1645 BGN
СТРАНА
21.10.2020 15:30

Коментари 0 / Видяна 778

Над 2 млн. възрастни ще получат 50 лв. към пенсиите си за ноември

Още по темата: Купуваме Ремдесивир за лечение на COVID-19 за 14 млн. лева Борисов: Трябва да обърнем специално внимание върху готовността на ЕС за овладяването на пандемии Борисов:Не искам да чувам, че има проблем със заплащането на медиците Бойко Борисов: Подготвя се национален ваксинационен план Борисов: Влагаме огромни усилия в здравеопазването Партийната субсидия остава 8 лв. Сблъсъци пред Министерски съвет Премиерът Борисов: Доказаният ефект срещу COVID-19 е само един – намаляване на социалните контакти Борисов: Трябва бързо да действаме с одобряването на следващия бюджет на ЕС Борисов: Даваме шанс на бизнеса с най-ниска цена на газа (ВИДЕО)

 

Правителството отпуска 106 млн. по бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО), за да осигури допълнителните 50 лв. към пенсиите на над 2 млн. възрастни хора за ноември.

 

Това стана ясно от редовно заседание на Министерския съвет.

 

Допълнителната сума ще се изплаща на всички пенсионери, независимо от размера на техните месечни възнаграждения.

 

"Вече поехме ангажимент месечната добавка към пенсиите да остане до месец март 2021 г. и го изпълняваме.

 

същото време предлагаме от догодина минималната пенсия да стане 300 лв, а от юли вдигаме всички пенсии с 5%. Грижата за възрастните хора е наш дълг и неотменен ангажимент.

 

Дължим на пенсионерите достойни старини и те могат да разчитат на нашата подкрепа", заяви премиерът Бойко Борисов.

 

С друго решение правителството отпуска близо 23 млн. лв. за подобряване на инфраструктурата на ГКПП Златарево, ГКПП Калотина и ГКПП Кулата.

 

Целта е пунктовете да отговарят на необходимите изисквания за качество и да се облекчи преминаването на хората през тях, подчерта министър-председателят.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта