04 Декември 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6096 BGN
1 GBP = 2.1645 BGN
ОБЩЕСТВО
22.10.2020 11:27

Коментари 0 / Видяна 656

Студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ представят „Между кан-кан и сиртаки“

Още по темата: ЮЗУ „Неофит Рилски“ с награда от конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“ ЮЗУ „Неофит Рилски“ е домакин на онлайн международна конференция ЮЗУ възпитаник спечели 75 000 лв. от победата на Байдън Студенти и преподаватели от ЮЗУ отбелязаха празника „Средата на есента“ Важно за студентите в ЮЗУ “Н. Рилски” Научна сесия „Култура, медии и културен туризъм по време на COVID-19” ще се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ представят „Между кан-кан и сиртаки“ Факултетът по педагогика към ЮЗУ проведе онлайн конференция „Гносеологически основи на образованието“ ЮЗУ oткрива нова модерна спортна зала със 750 места 2 факултета в ЮЗУ преминават към онлайн обучение

 

На 23 октомври 2020 г. от 18:00 ч. в зала „УСЕТ“ (Учебен корпус №8) студенти от специалност „Съвременна хореография“ ще представят танцовия спектакъл „Между кан-кан и сиртаки“.

 

Събитието е част от програмата на Националния студентски фестивал на изкуствата.

 

Представлението ще започне с популярния танц кан-кан, който става емблема не само на оперетата на Офенбах „Орфей в ада“ от началото на 19-и век, но и на идеята за безгранична забава въобще.

 

Изпълнението им ще завърши със също толкова популярния гръцки танц – сиртаки, станал известен и с музиката на Микис Теодоракис, използвана във филма „Зорба гъркът“.

 

Спектакълът включва още постановките „Мухите на Шаолин и „Стюардеси“, както и съвременен прочит на харесвания танц от втората половина на ХХ век – макарена, вариации от класическия танц, испански танц, както и авторски прочит на български фолклор – „Самодиви“, „Девойко мари хубава“ и др.

 

Студентите ще представят и поредица от дуети по комедията на Шекспир „Дванайсета нощ“.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта