02 Декември 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6326 BGN
1 GBP = 2.1769 BGN
ОБЩЕСТВО
28.10.2020 13:23

Коментари 0 / Видяна 494

Студенти и преподаватели от ЮЗУ отбелязаха празника „Средата на есента“

Още по темата: ЮЗУ „Неофит Рилски“ с награда от конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“ ЮЗУ „Неофит Рилски“ е домакин на онлайн международна конференция ЮЗУ възпитаник спечели 75 000 лв. от победата на Байдън Студенти и преподаватели от ЮЗУ отбелязаха празника „Средата на есента“ Важно за студентите в ЮЗУ “Н. Рилски” Научна сесия „Култура, медии и културен туризъм по време на COVID-19” ще се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ представят „Между кан-кан и сиртаки“ Факултетът по педагогика към ЮЗУ проведе онлайн конференция „Гносеологически основи на образованието“ ЮЗУ oткрива нова модерна спортна зала със 750 места 2 факултета в ЮЗУ преминават към онлайн обучение

 

 Филологическият факултет към Югозападния университет „Неофит Рилски“ бе домакин на тържеството по повод традиционния китайски празник „Средата на есента“.

 

На събитието, което се проведе в класна стая „Конфуций“ присъстваха студенти, преподаватели и гости.

 

Тържеството бе открито от проф. д-р Магдалена Панайотова – декан на Филологическия факултет.

 

„Въпреки усложнената ситуация с COVID-19 не трябва да забравяме празниците си и както в България на 26 октомври празнуваме например Димитровден, отбелязваме и празниците на други народи, като китайския, защото представянето на китайската култура е една от мисиите на Филологическия факултет“, каза проф. Панайотова.

 

И тази година програмата на празника беше изключително разнообразна и интересна за гостите.

 

Студенти от специалност „Английска филология“ представиха презентации на английски и китайски за значението и смисъла на празника, последвани от викторина за присъстващите.

 

Беше представена и книгата на Ейми Тан „Клубът на щастието и късмета“, американска писателка от китайски произход, носителка на множество награди, позната в България като авторката на романа „Дъщерята на лечителя“.

 

„Клубът на щастието и късмета“ разказва завладяваща история от позицията на четири китайски майки и четири китайско-американски дъщери.

 

Тази книга е притча за това как майките, чрез тяхната памет, история, въображение, остават в дъщерите, как се предава човешкият опит, болката и надеждата и в това тази притча има универсални характеристики.

 

С пожелание за повече празници и споделеност, с китайски чай и сладки завърши отбелязването на празника в Югозападния университет “Неофит Рилски“.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта