22 Януари 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
РЕГИОН
10.11.2020 14:15

Коментари 0 / Видяна 712

Нова детска градина ще бъде построена в Сандански

Още по темата: Шефът на болницата в Сандански: Не съжалявам за ваксинираните общински съветници Отлагат ритуала по хвърляне на кръста в Сандански Полиция щурмува хотел в Сандански заради скандално коронапарти Без “Синя зона” в Сандански през декември Говори семейството на Кристина, обвинена за убийството на децата си (Видео) Агенцията за закрила на детето: Няма сигнали от родителите на убитите деца в Сандански Майката-детеубийца от Сандански е спокойна в ареста! Спи, храни се добре, не плаче, не говори за децата ! Майката от Сандански, обвинена за убийството на децата си, признала: Георги ме заплаши, че ще ме принуди да се самоубия Жестоко убийство разтърси Сандански! Откриха заклани две деца В Сандански: Всички заведения с намалено работно време и без наргилета

 

Община Сандански спечели финансиране за изграждане на нова детска градина. Министерство на образованието и науката одобри внесеното  предложение за безвъзмездна финансова подкрепа, в размер на 2 965 700 лв.

 

Чрез осигурените средства ще бъде изградена нова детска градина в ж.к. „Спартак“, един от най – големите квартали по площ и брой жители в град Сандански.

 

В същия квартал вече е преотреден и обособен общински имот с предназначение за детско заведение – с обща площ 5919 кв.м.

 

С реализацията на проекта ще се създаде възможност за предучилищно образование на всички деца в квартала, които в момента се налага да посещават детски градини в по-отдалечени райони.

 

Детското заведение ще бъде изградено съобразно всички съвременни образователни изисквания, като се осигури достъп на децата в една яслена и пет предучилищни групи.

 

Значимата инвестиция осезаемо ще намали недостига на свободни места в другите детски градини, ще облекчи натовареността им, като ще бъде разрешен и дългогодишният проблем с приема на деца в тях. А съвременната материална база ще осигури нови работни места в образователния сектор.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта