15 Април 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
СТРАНА
12.11.2020 15:18

Коментари 0 / Видяна 856

КНСБ: Хиляди ще останат без доходи в края на годината

Още по темата: Здравният министър бил спокоен за хода на епидемията КНСБ настоява обезщетението за майчинство да стане 730 лева Броят на пациентите с COVID-19 в Разлог се увеличава Дончев: Готвим нова подкрепа за бизнеса от поне 170 млн. лева ББР дава облекчени условия за кредитите КНСБ: Хиляди ще останат без доходи в края на годината ОПЕК прогнозира свиване на световната икономика с 4,3% през тази година Сачева: В бюджет 2021 предлагаме разумен баланс Фирмите ще получат 200 млн. лева заради COVID-19 НСИ: 34.9% по-малко наети в туризма, средната заплата е най-ниската - 647 лева

 

Хиляди българи ще останат без доходи в края на тази година.

 

Причината е, че се налага мнозина да бъдат карантинирани - но вместо да получат болничен лист, те трябва да вземат неплатен отпуск.

 

За това предупредиха от КНСБ, предаде БНР. До местната структура на КНСБ в Кърджали има десетки изпратени сигнали по този проблем. Работници и служители се оплакват, че не знаят какво да правят.

 

Най-активни в подаването на сигнали са работещи в производството и малките частни фирми.

 

Болничен лист на поставен под карантина не се издава, твърди синдикалният лидер Иванка Караколева. „Първо трябва да поискат от личния направление за инфекциозност, да могат да се възползват поне от тази проба.

 

Ако имат платен отпуск, да се възползват. Установени с положителен резултат не могат да си позволят ново изследване“, казва тя.

 

Според КНСБ неяснотите около издаването на болнични листове в ситуация на Covid-19 трябва да бъдат изчистени от РЗИ и от Областния кризисен щаб.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта