04 Декември 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6096 BGN
1 GBP = 2.1645 BGN
СТРАНА
21.11.2020 10:09

Коментари 0 / Видяна 316

Томислав Дончев: Електронното направление и рецепта ще са готови до седмици

 

Електронното направление и рецепта ще са готови до няколко седмици. Това каза пред „Тази събота“ вицепремиерът Томислав Дончев.

 

Той обясни, че доставната цена на един PCR тест e между 17 и 25 лв.


За първото личните лекари трябва да се присъединят към системата, което се оказа малко по-сложно, а за второто – има дълга номенклатура от лекарства, която трябва да се въведе, поясни той.

 

Като софтуер са готови, добави Томислав Дончев и обясни, че внедряването на системата не е толкова просто – има усилия и адаптиране, но ще се случи.

 

Вицепремиерът коментира, че здравната система е подложена на неимоверен натиск, но се справя засега. Относно по-строгите мерки заяви, че няма страх те да се наложат, но нямало нужда засега.

 

Той обясни, че е важна самоотговорността към себе си и другите, за да не се стига до критични ситуации в болниците, както и че няма как всеки човек да се следи спазва ли мерките за носене на маска и дистанция.

 

Според него в началото на пандемията у нас всичко е било неясно, затова и властите са имали по-строги решение относно карантината, а сега има повече опит и е изграден алгоритъм как да се действа при заболели от коронавирус.

 

Относно предстоящите избори Дончев заяви, че няма намерение те да се отлагат. Но се мисли как да се проведат така, че да има минимален риск за населението. 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта