04 Декември 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6096 BGN
1 GBP = 2.1645 BGN
СВЯТ
21.11.2020 11:21

Коментари 0 / Видяна 282

Бързи тестове за Covid-19 на влизащите в Гърция през „Промахон“

Още по темата: Огнище на COVID-19 в център за хора с ментални увреждания в Гоце Делчев Депутатът от ГЕРБ Георги Динев е с коронавирус Отново спад в броя на новите случаи на коронавирус в Пиринско Щабът: Намаляват заразените, но още сме първенец по смъртност Борисов: Готови сме за първите доставки на ваксини Медицинска сестра в МБАЛ-Благоевград загуби битката с коронавируса Здравният министър представя плана за ваксинациите Поне 3 месеца трае имунитетът от ваксината на “Модерна” 171 джипита в Пиринско подписаха анекси с РЗОК за издаване на безплатни PCR тестове, остана проблемът със софтуера ОКОНЧАТЕЛНО: Здравният министър налага задължителна изолация

Всички пътуващи с леки автомобили и автобуси към Гърция, включително и гръцките граждани, ще бъдат тествани срещу коронавирус на граничния пункт „Промахон“.

 

За това са били уведомени българските гранични власти от колегите си в южната ни съседка.

 

В сила остава ограничението за влизане на чужди граждани в Гърция във времевия период от 21 до 5 часа сутринта, освен в случаите на хуманитарна дейност.

 

Забраната не важи за гръцки граждани, както и за чужденци, постоянно пребиваващи или имащи бизнес и собственост в южната ни съседка.

 

От днес на граничния пункт „Промахон“ започва масово взимане на проби за коронавирус с бързи тестове, включително и на гръцките граждани.

 

Ако те и постоянно пребиваващите в Гърция чужденци дадат положителна проба, ще бъдат поставяни под 14 дневна карантина на адреса, посочен от тях.

 

Чуждите граждани, с положителен резултат от теста, ще бъдат връщани.

 

Новите правила не засягат международния тежкотоварен транспорт. Шофьорите на камиони ще влизат и излизат от страната както досега.

 

От днес, с решение на гръцките власти, през граничния пункт „Нимфеа – Маказа“ ще бъде позволено преминаването само на товарни автомобили. До момента беше разрешено преминаването на гръцки граждани и граждани с разрешително за пребиваване в Гърция. 

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта