04 Декември 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6096 BGN
1 GBP = 2.1645 BGN
СТРАНА
21.11.2020 12:15

Коментари 0 / Видяна 370

Политици с бели престилки помагат в болницата с най-много COVID пациенти

Още по темата: Огнище на COVID-19 в център за хора с ментални увреждания в Гоце Делчев Депутатът от ГЕРБ Георги Динев е с коронавирус Отново спад в броя на новите случаи на коронавирус в Пиринско Щабът: Намаляват заразените, но още сме първенец по смъртност Борисов: Готови сме за първите доставки на ваксини Медицинска сестра в МБАЛ-Благоевград загуби битката с коронавируса Здравният министър представя плана за ваксинациите Поне 3 месеца трае имунитетът от ваксината на “Модерна” 171 джипита в Пиринско подписаха анекси с РЗОК за издаване на безплатни PCR тестове, остана проблемът със софтуера ОКОНЧАТЕЛНО: Здравният министър налага задължителна изолация

 

Многопрофилната болница в Шумен е с най-голям брой пациенти с коронавирус в страната, а лекарите не достигат.

 

Кремена чака пред спешното отделение, за да разбере дали баща и е COVID боен и ще е нужно да бъде хоспитализиран.

 

„От четири часа се опитвам да направя тест на баща ми PCR или рентген, на всякъде ме връщат, защото той е раково болен, трудно подвижен, трябва да го държа да си изчакам реда“, обяснява жената.

 

Иван Грозев е преболедувал COVID-19, част от лечението му преминало в препълнената шуменска болница, казва че не е чакал и бързо е бил настанен.

 

„Наистина беше пълно, до колкото чувах от сестрите са по две на смяна и обслужват около 60 човека, значи всичко става малко по-бавно и напрежението е на максимум“, отбелязва той.

 

Над 240 са хоспитализираните COVID пациенти в шуменската болница, като общо 72% от всички пациенти на лечебното заведение са заразени с коронавирус.

 

„Постигаме като че ли някакъв баланс между изписани и приети пациенти, макар че нивото на което държим броя пациенти е много високо между 20 – 250, което натоварва доста колектива на болницата“, обясни д-р Димитър Костов – директор МБАЛ-Шумен.

 

Заради натовареността част от постъпилите за лечение в Шумен се препращат и към други областни болници.

 

В парламента ГЕРБ и БСП не спират да враждуват, но в болницата в Шумен, двете партии са от едната страна на барикадата – тази срещу COVID-19.

 

С доброволен труд в шуменската болница помагат депутатът от левицата д-р Десислав Тасков и зам. кметицата на Шумен, която е от управляващата партия – д-р Светлана Маркова.

 

Той е уролог, а тя – специалист по рехабилитационна медицина.

 

Болните, в интензивното COVID отделение, където работят са 43. „Опасно е, различно е, много по-опасно е от това, което сме свикнали да работим. Не знаеш кога ще се влоши пациентът и реакцията трябва да се сменя по коренно различен начин. Буквално борба за въздух“, коментира д-р Десислав Тасков.

 

Не съм изоставила работата си в общината, но сега е по-необходимо да съм болницата, посочи д-р Светлана Маркова. В болницата никой не се интересува кой от коя политическа сила е, отбеляза тя.  

Автор: bTV, E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта