04 Декември 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6096 BGN
1 GBP = 2.1645 BGN
СТРАНА
21.11.2020 22:25

Коментари 0 / Видяна 564

Млад мъж почина след часове лутане по болници в Бургас

Още по темата: Огнище на COVID-19 в център за хора с ментални увреждания в Гоце Делчев Депутатът от ГЕРБ Георги Динев е с коронавирус Отново спад в броя на новите случаи на коронавирус в Пиринско Щабът: Намаляват заразените, но още сме първенец по смъртност Борисов: Готови сме за първите доставки на ваксини Медицинска сестра в МБАЛ-Благоевград загуби битката с коронавируса Здравният министър представя плана за ваксинациите Поне 3 месеца трае имунитетът от ваксината на “Модерна” 171 джипита в Пиринско подписаха анекси с РЗОК за издаване на безплатни PCR тестове, остана проблемът със софтуера ОКОНЧАТЕЛНО: Здравният министър налага задължителна изолация

 

Млад мъж в Бургас почина след дълго разкарване между няколко болници.

 

Бил с диагноза двустранна пневмония, но след смъртта му се оказал и с коронавирус.

 

Мъжът не е получил спешна лекарска помощ, защото първоначално тестът му за коронавирус бил отрицателен.

 

Пациентът е препращан към няколко болници и с часове е чакал да бъде приет, а когато това най-накрая станало, вече било късно и не успели да го спасят.

 

36-годишният Калин Карапачов първоначално се лекувал в дома си в Обзор. В средата на миналата седмица обаче състоянието му се влошило рязко - започнал да диша трудно и извикали линейка.

 

Майката на Калин разказа, че близо час от Спешна помощ не дошли, за това семейството използвало собствен транспорт.

 

"Като дойдохме тук отидохме направо при личната лекарка. Той вече беше почти посинял със затруднено дишане. Опитаха се да му помогнат. Сложиха му веднага венозно Калциев глюконат, сложиха му Урбазон.

 

Подадоха ни документи, за да направим снимка", каза Гинка Карапачова, майка на пациента.

 

След снимката станало ясно, че Калин е с тежка двустранна бронхопневмония. С готовите документи отишли в Спешното отделение на Бургаската болница.

 

"В приемна има една медицинска сестра, която ни върна. Каза, че не сме за там. Тя дори не му погледна документите. Направи му само измерване на съдържанието на кислорода кръвта и то в колата, защото той нямаше как да слезе. Каза, че е 94 и сме за ТУБА", споделя Гинка Карапачова.

 

Младият мъж е дошъл до тук, до Спешното отделение на държавната болница. От лечебното заведение обаче ни обясниха, че не са приели пациента за лечение, тъй като от години нямало клинична пътека за пациенти с пневмония.

 

Направен му е и бърз тест за коронавирус, който бил отрицателен. За това пациентът бил пренасочен към Белодробната болница. Там обаче също не го приели за лечение. От ръководството на здравното заведение ще проверят случая, но се оплакаха от сериозна липса на легла за пациенти.

 

"За съжаление, нашите легла бяха заети за COVID и затвориха повече от 50% от леглата в Бургас. Единствените, които са ги направихме COVID-ни и естествено, че ще има проблем с обслужването на другите хора", обясни д-р Евелина Трошанова, управител на Белодробна болница - Бургас.

 

След 4 часа чакане мъжът бил приет за лечение в болницата в комплекс „Меден рудник", където починал.

 

"Но просто е бил много късно. Това време, този цял ден, който ние загубихме, загуби синът ми. Разбирате ли? Дано да няма други такива случаи", каза Гинка Карапачова.

 

А след смъртта на Калин, семейството му научило, че след трети тест за COVID-19, пробата му била положителна. /Novini.bg

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта