04 Декември 2020
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6096 BGN
1 GBP = 2.1645 BGN
СТРАНА
21.11.2020 23:22

Коментари 0 / Видяна 384

Протестиращи хвърляха бомбички по различни институции в София

Още по темата: Автобусни превозвачи от област Благоевград се пресъединяват към националния протест Автобусните превозвачи и представители на таксиметровия превоз излизат на протест Готви се протест в сряда заради новите ограничителни мерки Петима са задържани за вандалски действия по време на протеста в София Протестиращи хвърляха бомбички по различни институции в София Протестиращи се опитаха да стигнат до старата сграда на парламента (СНИМКИ) Съботен протест в Благоевград със специален гост архимандрит Дионисий Един срещу всички – треньорът по бокс Илия Илиев на протест срещу Томов и неговия екип Протестите: Ден 116 - "Променяме протеста, няма да създаваме риск от заразяване" В 113-я ден на протеста: Студенти блокираха кръстовището пред СУ

 

Напрежение на поредния антиправителствен протест.

 

По време на недоволството бяха хвърляни пиратки и бомбички пред сградите на Народното събание и Министерството на отбраната, потрошен бе и офисът на ГЕРБ на бул. “Дундуков”.

 

Малко след 17.00 часа пред старата сграда на парламента се събраха привърженици на инициативата "Системата ни убива", "Палатков лагер пред Софийския университет" и "Орловград".

 

За кратко се получи напрежение между тях и полицията, което бе бързо овладяно.В знак на недоволство, майките от "Системата ни убива" хвърлиха димка, която символизирала ситуацията в момента.

 

След 19.00 ч. протестиращите решиха да се отправят към сградата на Министерския съвет. Там също бяха хвърлени пиратки. Последва обиколка на Министерството на отбраната и паркинга на Народното събрание. Пред почти всички институции, недоволните хвърляха пиратки.

 

Традиционно, протестът приключи с блокада на "Орлов мост", където бе решено следващият по-голям протест да се проведе на 14 декември.

 

Исканията им остават непроменени - оставка на правителството, на главния прокурор Иван Гешев, разпускането на Народното събрание и насрочване на извънредни предсрочни парламентарни избори. 

Автор: nova.bg, E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта