22 Септмври 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
РЕГИОН
24.11.2020 10:13

Коментари 0 / Видяна 1154

Кукерският карнавал „Старчевата“ в Разлог се отменя

Още по темата: Само за дни! Разлог се прости с три достойни жени КПКОНПИ уличи в конфликт на интереси кмета на Разлог Красимир Герчев Лабораторията в Разлог започна работа, 75 лева цената на PCR теста без направление PCR лабораторията в Разлог получи лиценз и започна работа Търсят 8 лекари и 2 сестри за болницата в Разлог Въпреки твърденията на властите: Улици в Разлог под вода, хората са в паника Асен Юруков хвана богоявленския кръст в Разлог Грейна елхата в Разлог Без кукери тази година на Страчевата в Разлог Кукерският карнавал „Старчевата“ в Разлог се отменя

Официално Разлог остава без най- големия си празник в годината-  “Старчевата.

 

Това бе обявено официално преди минути от кмета на Разлог инж. Красимир Герчев. Решението е взето на заседание на Общинския оперативен щаб и е окончателно.

 

Градоначалникът е категоричен, че компромиси по отношение на празника няма да бъдат правени и добави, защото това означава компромис със  здравето на хората. Ето и обръщението на кмета Красимир Герчев към жителите на града:

 

“В ИМЕТО НА ЗДРАВЕТО, ОТМЕНЯМЕ СКЪП НА ВСИЧКИ ПРАЗНИК – СТАРЧЕВАТА! Уважаеми съграждани, скъпи жители и гости на община Разлог, Всяка година, на първи януари, Разлог и общината се събуждат от звонци и тумбелци, зурни и тъпани.

 

Цял град – от мало до голямо е в очакване на най-красивия ни празник – Старчевата.

 

Цял град – от мало до голямо участва в този невероятен народен театър. На „пазаре“ са придошли хиляди от страната и чужбина, за да усетят магията и заради която Разлог е обявен за град-пазител на традицията.

 

На заседание на Кризисния щаб взехме трудно решение: ТАЗИ ГОДИНА В РАЗЛОГ НЯМА ДА ИМА СТАРЧЕВАТА. Уведомихме ръководителите на групи, които в голямата си част се съгласиха и приеха решението.

 

За да избегнем струпването на много хора на едно място, което е неизбежно. За да запазим здравето и живота на хората. За да не даваме толкова скъпи жертви… Решение – трудно, болезнено за всички, които обичаме този празник. Разлог е силен.

 

И това ще мине. Но нека всички – отговорно и дисциплинирано останем вкъщи с любимите си хора и посрещнем празниците различно. Старчевата е оцеляла хилядолетия. Тя живее в сърцата ни. И ще живее.

 

Разлог е пазител на традицията и българщината, благодарение на всички вас. Пожелавам ви здраве, обич в семействата, весели и щастливи празници! Когато сме всички заедно е най-хубаво. А това може да стане като се опазим взаимно. НЕКА БОГ Е С НАС.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта