15 Април 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
СТРАНА
27.11.2020 15:17

Коментари 0 / Видяна 642

Дончев: Готвим нова подкрепа за бизнеса от поне 170 млн. лева

Още по темата: Здравният министър бил спокоен за хода на епидемията КНСБ настоява обезщетението за майчинство да стане 730 лева Броят на пациентите с COVID-19 в Разлог се увеличава Дончев: Готвим нова подкрепа за бизнеса от поне 170 млн. лева ББР дава облекчени условия за кредитите КНСБ: Хиляди ще останат без доходи в края на годината ОПЕК прогнозира свиване на световната икономика с 4,3% през тази година Сачева: В бюджет 2021 предлагаме разумен баланс Фирмите ще получат 200 млн. лева заради COVID-19 НСИ: 34.9% по-малко наети в туризма, средната заплата е най-ниската - 647 лева

 

“Всички, които са затворени заради мерките, освен на тези 24 лева, ще могат да разчитат и на още една подкрепа, която сега подготвяме.

 

Другата седмица ще е ясна. Тя ще е от поне 170 млн. лева.

 

Това е подкрепа за бизнеса”, заяви на брифинг в Народното събрание вицепремиерът Томислав Дончев.

 

Кандидатстването ще е изцяло онлайн.

 

“Повече детайли ще имаме в понеделник. Нека всички предприемачи и собственици да знаят, че за периода, когато бизнесът им е затворен, те ще могат да разчитат на още помощ”, добави Дончев.

 

“Хубаво в политиката е човек да се изказва цветно. Репликата: “Бюджет и след мен потоп” звучи цветно, но не се потвърждава от нито една световна агенция.

 

Да критикуваш е изкуство – означава да си толкова добър да напипаш същината на проблема, да формулираш проблем и да има ефект. Но алгоритъма, при който казваш обратното на това, което се е случило, няма общо”, каза още вицепремиерът.

 

“България и тази година, и следващата ще бъде с най-нисък дефицит или с един от най-ниските. Философията на Бюджет 2021 не е “след мен и потоп”, категоричен бе Дончев.

 

“Кого обслужва президентът Радев с апокалиптичните сценарии, които чертае? Това е само технология за трупане на политически дивиденти”, коментира още вицепремиерът.

 

Социалният министър Деница Сачева също заяви, че кабинетът не приема критиките на държавния глава.

 

„До този момент не сме видели нито една негова стратегия за развитието на България, имаше само гръмки изказвания“, каза Сачева. И определи изразите на недоволство към предприеманите от правителството мерки като “поредното политическо заяждане”.

 

Социалният министър съобщи, че още днес документите за кандидатстване за помощта от 24 лева на ден за служителите от затворените бизнеси ще бъдат качени в сайта на Агенцията по заетостта, а в понеделник може да започне и кандидатстването.

 

Тези, които бяха затворени от 28 октомври, ще могат да получат своите пари до 12 декември, заяви Сачева.

 

„Ще направим всичко възможно колкото се може повече хора да получат средствата преди празниците, обеща Сачева и каза, че ще се работи и по време на и между Коелда и Нова година, за да се подпомогнат гражданите.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта