27 Януари 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
СТРАНА
28.11.2020 16:17

Коментари 0 / Видяна 716

Общо 11 са общините в страната, които не са включени в Областните водни асоциации

Още по темата: Ремонт оставя част от кв."Еленово" без вода Няколко улици в Благоевград остават без вода Спират водата на няколко улици в Микрево, вижте кога В петък спират водата в четири села в община Струмяни Заради ремонт! Село Покровник остава без вода ВиК – Благоевград предупреждава за опасност от замръзване на водомерите Спират водата в Покровник заради планов ремонт ВиК с важно съобщение за жителите на Гоце Делчев Общо 11 са общините в страната, които не са включени в Областните водни асоциации Нарушено водоподаване по улица „Пирин“ в Банско

 

Общо 11 са общините в страната, които не са включени в Областните водни асоциации. Сред тях са и общини от Югозападна България.

 

С решение на Общинския съвет в Сапарева баня общината отказа да влезе във водната асоциация на Кюстендилска област. До 25-ти ноември бе общественото обсъждане на подготвените промени в Закона за водите.

 

Според новите разпоредби, ако бъдат приети от Народното събрание, се предвижда всички общини от страната да станат членове на водните асоциации.Това би изравнило цените, по които битовите потребители заплащат изразходваната вода.

 

Собствеността на водните мрежи, която сега е общинска и държавна, вероятно ще се одържави.

 

В Сапарева баня бе създаден Инициативен комитет, който трябва да защити правото на жителите на общината да имат общинско „В и К“ дружество. На извънредна сесия на Общинския съвет бяха предложени промени в предвидения нов проектозакон за водите, които да защитават правата на жителите на общината.

 

На втората, вече редовна сесия на Общинския съвет в Сапарева баня през седмицата бяха гласувани планове за развитие на три ски- писти в района. Две от тях са в района на хижа „Пионерска“ и една в района на курорта Паничище. Трите писти не са в територията на парк „Рила“.

 

Повече подробности от интервюто на Иван Лазов с Васил Маргин – председател на Общинския съвет в Сапарева баня.
 

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта