22 Януари 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
РЕГИОН
01.12.2020 10:39

Коментари 0 / Видяна 1820

Над 64 % от новите случаи на коронавирус в Пиринско са от Благоевград

Още по темата: Петрички лекар с втрисане и изпотяване след реваксинацията вече е добре COVID удря деца в сърцето седмици след заразяване Спад в броя на заразените с коронавирус у нас, 90 души са починали за денонощие Предлагат удължаване на епидемичната обстановка Ангелов: Ваксини ще има за всички български граждани Балтов: Новият вариант на COVID-19 вече е в България Щабът: 9 пъти скочи смъртността, внимателно с разхлабването на мерките Новият вариант на COVID-19 се развива бурно Европейските лидери обсъждат паспортите за ваксиниране Русия подаде заявка в ЕС за регистрация на ваксината „Спутник V“

 

В последния ден от месец ноември в Област Благоевград са регистрирани 136 нови случаи на коронавирус инфекция. Това е пореден лек спад на заболелите, установен в последните две седмици.


Висок обаче остава процентът на заразени с COVID – 19 в Благоевград. 64.71 % от новите случаи или 88 са установени при хора от областния център. Расте и броят на заразени медицински лица.

 

На фона на това работещите здравни специалисти в детските градини и училищата, които в момента са си у дома, отказват да се включат в борбата с коронавируса, въпреки призивът на зам.-председателят на Комисията за борба с COVID – 19 към Общински съвет – Благоевград д-р Владимир Пандев.


В останалата част от Област Благоевград ситуацията изглежда далече по-спокойна. На второ място по брой нови случаи е Петрич със 7, а на трето Сандански с 6.


По 3 нови случаи са регистрирани в Краище, Падеш и Разлог. В Джигурово и Марикостиново по 2 са новите случаи.

 

Само по 1 нов случай е установен в следните населени места: Банско, Генерал Тодоров, Дамяница, Делвино, Добринище, Дъбрава, Еленово, Изгрев, Илинденци, Катунци, Крупник, Кърналово, Мечкул, Плоски, Покровник, Полена, Поленица, Рилци, Симитли, Черна места, Черниче и Чучулигово.
 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта