22 Януари 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
РЕГИОН
04.12.2020 15:50

Коментари 0 / Видяна 1086

Огнище на COVID-19 в център за хора с ментални увреждания в Гоце Делчев

Още по темата: Спад в броя на заразените с коронавирус у нас, 90 души са починали за денонощие Предлагат удължаване на епидемичната обстановка Ангелов: Ваксини ще има за всички български граждани Балтов: Новият вариант на COVID-19 вече е в България Щабът: 9 пъти скочи смъртността, внимателно с разхлабването на мерките Новият вариант на COVID-19 се развива бурно Европейските лидери обсъждат паспортите за ваксиниране Русия подаде заявка в ЕС за регистрация на ваксината „Спутник V“ Британският щам на коронавируса е установен в 60 държави 50% от служителите на социалните центрове в Благоевградско ще се ваксинират срещу COVID - 19

Огнище на коронавирус е регистрирано в Центъра за хора с ментални увреждания в Гоце Делчев. Заразените са карантинирани, достъпът до сградата на външни лица е забранен, предаде БНР.
 
Девет обитатели на центъра за хора с умствена изостаналост и четирима души от персонала са заразени, потвърди заместник-кметът на община Гоце Делчев Валери Сарандев.
 
"Вчера са излезли резултатите, има 9 потребители и 4 човека от персонала, които са имали положителни проби“.
 
Към момента състоянието на всички е добро, повечето от заразените с Covid-19 са безсимптомни.
 
Направена е пълна дезинфекция на сградата, забранен е достъпът на външни лица и са взети допълнителни мерки: 
 
"Дадено е защитно облекло, допълнително две медицински сестри са пратени“, посочи Сарандев.
 
Това е второто огнище в социална институция на територията на област Благоевград за последната седмица. Преди четири дни такова беше установено и в Дома за хора с физически увреждания в разложкото село Долно Драглище. Там положителни  проби  дадоха четирима от домуващите и трима от персонала.
 
По данни на Регионалната здравна инспекция през последните дни се забелязва увеличение на броя на заразените с Covid-19 в районите на Гоце Делчев и Разлог.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта