01 Март 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
ОБЩЕСТВО
18.12.2020 15:21

Коментари 0 / Видяна 1130

Двама мъже от Благоевград на съд за отвличане и блудство с малолетно момиче

Още по темата: Продължава делото за смъртта на Милен Цветков Бивши началници в ГДБОП отиват на съд за подкупи от дилъри срещу протекции Съдът в Благоевград заседава по делото за смъртта на студентката, загинала на пешеходна пътека Отложиха заседание по делото срещу Явор Бахаров Съдът остави в ареста зъболекаря-измамник Съдът в Перник решава да остави ли в ареста зъболекаря-измамник Адвокатът на Кристиан: Може някой да е сложил дрога в питието му Адвокатът на Кристиан: Може някой да е сложил дрога в питието му Оставиха в ареста зъболекаря, обвинен в измами с импланти На първа инстанция дадоха 19 г. затвор за убийство в Кюстендил

Окръжна прокуратура – Благоевград е предала на съд двама мъже по обвинение за отвличане на непълнолетно момиче и блудство, извършено чрез използване на безпомощното състояние на пострадалата. Единият от обвиняемите – Г.А., е привлечен към наказателна отговорност и за склоняване към употреба на наркотици и принуда чрез използване на сила.

 

През лятото на 2017 г., в центъра на гр. Благоевград, Г.А. (на 39 години) срещнал тринадесетгодишното момиче и го заговорил.

 

Заявил, че го познава от църквата, която заедно посещавали. След това изпратил девойката до Центъра за настаняване от семеен тип, като не показал учудване за пребиваването й там.

 

Преди време, на тригодишна възраст, момичето било осиновено. Впоследствие било отглеждано от професионален приемен родител. Детето възприемало жената, която се грижела за него, като своя биологична баба, към която се привързало.

 

Двете посещавали църква в гр. Благоевград. След смъртта на жената от онкологично заболяване тринадесетгодишното момиче било настанено в социална институция. Адаптацията му в началото била трудна.

 

То продължило да ходи на църква, където получавало морална подкрепа и помощ от другите посетители на храма. Там няколко пъти виждала и двамата обвиняеми, но не общувала с тях.

 

Есента на 2017 г. срещите между Г.А. и малолетната ученичка зачестили. На тях присъствал и другият обвиняем Д.С. (на 36 години). Няколкократно те я возили с автомобил до Центъра, в който била настанена.

 

При една от тези срещи, Г.А. я опипал по крака, което станало повод за отказа на момичето отново да се вози с тях.

 

Въпреки това, двамата обвиняеми продължили да пресрещат малолетната девойка пред училището почти всеки ден. Г.А. й предлагал ръчно направени цигари с тютюн, а впоследствие и с марихуана, без да я уведоми за това обстоятелство. На момичето му прилошавало от тях. Впоследствие обвиняемият й давал пакетчета с марихуана да ги предлага в училището, но тя ги изхвърляла.

 

На 20.11.2017 г., при пореден отказ на момичето да се качи в автомобила заедно с обвиняемите, Г.А. се ядосал. Той направил опит насила да го качи и му нанесъл няколко наранявания с нож.

 

Пострадалата се възпротивила да последва мъжете и се развикала. Обвиняемите отпътували, а тя се върнала в училището.

 

Една от раните на ръката се оказала дълбока, поради което била транспортирана от директора на учебното заведение до Спешния център. Пред медицинските лица тя укрила истината за нараняването, като заявила, че се порязала със стъкло.

 

Няколко седмици по-късно двамата обвиняеми причакали ученичката до автобусната спирка в града и против волята й я качили в автомобила си. Докато пътували, Г.А. отново й дал цигара с марихуана, от която тя се почувствала замаяна. При пристигане в изоставена къща в с. Падеш, момичето не могло да се предвижва самостоятелно.

 

Възползвайки се от безпомощното му състояние, обвиняемите Г.А. и Д.С. извършили блудствени действия с малолетната.

 

След случилото се служителите в Центъра за настаняване от семеен тип отчели сериозна промяна в поведението на девойката и я завели на консултация със специалист.

 

Тя споделила за преживяното от нея, за което била сигнализирана полицията.

 

Предстои делото да продължи в съда.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта