26 Февруари 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
РЕГИОН
22.12.2020 15:42

Коментари 0 / Видяна 670

Туристи подновяват резервациите си за Банско

Още по темата: В Банско вече има лаборатория за PCR Обстановката на територията на община Банско е спокойна Син и брат на свещеници, извади кръста в Банско Висока опасност от лавини край Банско Туристи подновяват резервациите си за Банско Министърът на туризма ще посети Банско Общинското ръководство в Банско с призив към гражданите за кръводаряване Откриват ски сезона в Банско, ето кои писти ще работят Започва ски сезонът в Банско Банско се готви за активен зимен сезон

Първите индикации за вече активен зимен туризъм са подновените резервации при хотелиерите, заяви председателят на Съюза на туристическия бизнес в Банско Малин Бистрин в ефира на БНР.

 

Заради мерките срещу пандемията обаче ще има и загубени пазари.

 

По думите му първите гости на курорта са българи, но има и такива от съседни държави.

 

Макар по-рано днес на долната лифт станция да се бяха събрали малки групи от туристи, всички гости на курорта са спазвали с лекота ограничителните мерки и не са се образували опашки.

 

Въпреки че в крайна сметка правителството взе решение да отвори ресторантите към хотелите и да пусне съоръженията в ски зоната, от Съюза на туристическия бизнес смятат, че се допуснаха две грешки, които удариха бранша – закъснелите ограничителни мерки, които според тях трябваше да се въведат още през ноември.

 

Продължаването на работата на местата за настаняване без възможност за изхранване на гостите също е повлияло негативно на нивата на резервациите.

 

„Беше половинчата и неработеща мярка“, обобщи Бистрин, който поясни, че в момента ресторантите към хотелите се готвят за отваряне, въпреки че времето за набиране на персонал и договори за доставки е било инфарктно кратко.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта