01 Март 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
СТРАНА
23.12.2020 10:30

Коментари 0 / Видяна 10386

5 -12 клас обратно в училище на 12 януари

Още по темата: Образователният министър с важна информация за зрелостниците 2073 ученици от 57 училища в Пиринско влязоха в класните стаи Вълчев: Има опасност учениците отново да се върнат у дома (Видео) Учители излизат в отпуска, докато ги ваксинират Вълчев: Нормално е родители да се притесняват, но не можем да затворим образованието Следващата учебна година започва на 10 септември? Отпускат още над 600 хил. лева за училища МОН: Носенето на маски в клас остава задължително Важно: Кои класове се връщат в училище? Окончателно: Големите ученици ще учат онлайн до 31 януари

 

 Обявяването на учебната година за нулева не мисля, че ще е за доброто на учениците. Обучението в електронна среда, независимо дали добро или не, е обучение и го има.

 

Има време учениците да компенсират, за съжаление и при нормална ситуация се налага да компенсираме. Сега няма да имаме грипни ваканции, няма да имаме екскурзии, това време ще бъде уплътнено.

 

Това заяви пред бТВ просветният министър Красимир Вълчев.

 

66 учители са починали от коронавирус, съобщи министърът и посочи, че всеки 80-и гражданин на България е учител.

 

Както вече стана ясно, от 4 януари децата от началния курс – 1 – 4 клас, се връщат в класните стаи, ще бъдат отворени и детските градини, и яслите.

 

До 11 януари учениците от 5 до 12 клас ще продължат да учат в електронна среда. Ако има нов щам, ще реагираме своевременно. Тези ученици ще бъдат с предпазни маски в клас, подчерта още просветният министър.

 

По думите му, вероятно ще се разрешат изпити и практики в училище след 5 клас.

 

Националното външно оценяване е възможност и да оценим дистанционното обучение, каза още Вълчев, попитан за отпадането на изпита след 10-и клас.

 

Всички се надяваме, че ситуацията през пролетта ще бъде по-добра и заради ваксините, и заради по-топлото време. НВО след 10-и клас е необходимо за училищата, за учениците, за учителите.

 

То не е по-притеснително от едно вътрешно оценяване, каза още министърът.

 

Той съобщи, че 32 хиляди устройства са раздадени към момента на ученици.

 

Продължаваме със закупуването на техника. Имаме относително добра инфраструктура за онлайн обучение, тази облачна система ще може да се ползва и след епидемията, подчерта Вълчев.

 

Можем да организираме изпити, които да са достатъчно безопасни, каза министърът, запитан за възможността матурите да отпаднат.

 

Относно наемите за студентските общежития, които продължават да се дължат, въпреки че студентите са в дистанционна форма и много от тях са се прибрали по родните си места, министърът каза, че ще проведе разговори с ректорите на университетите.

 

Попитан дали ще се имунизира, Красимир Вълчев каза: Да, категорично ще се ваксинирам. Аз вярвам на медицината, вярвам на науката и вярвам, че ваксините ще ни избавят от тази трудна ситуация.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта