26 Февруари 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
СТРАНА
04.01.2021 11:41

Коментари 0 / Видяна 524

Премиерът Борисов: Управляваме най-правилно финансите, икономиката и здравните мерки по време на кризата заради COVID-19

Още по темата: Премиерът от Димитровград: Ако трябва със самолет ще докараме ваксините Борисов в с. Самуилово: Няма полемика за отварянето на заведенията Галъп: 70% от хората не вярват на правителството Борисов: С отпуснатите днес 30 млн. лв. продължаваме да помагаме на българските общини Правителството отпуска още 120 млн.лв. в подкрепа на българския бизнес Борисов: Чакаме 60 млрд. лв. от Европа през следващите години Премиерът Борисов пое ангажимент правителството да съдейства за транспортирането на тленните останки на алпиниста Атанас Скатов Премиерът Борисов: Отпуснатите от правителството средства отиват пряко при хората и за общини, чиито кметове са от целия политически спектър Борисов: Нашите мерки са най-либералните в света (Видео) Борисов ще участва в среща на Европейския съвет относно пандемията

 

 Благодарение на подкрепата на правителството за бизнеса чрез мярката 60-40 във Варна са запазени 10 000 работни места, стана ясно при посещението на премиера Бойко Борисов в предприятие за електродомакински уреди във Варна.

 

По време на пандемията компанията се е възползвала от подкрепата на правителството за запазване на работниците си.

 

„С мярката 60-40 във Варна сме запазили 10 000 работни места и са платени 22 млн. лв.

 

Това е едно от предприятията, които са запазили хората си, доходите си, и не само това, но имат и нови производства, и нови поточни линии“, изтъкна социалният министър Деница Сачева, която бе заедно с премиера Борисов.

 

Министър-председателят Бойко Борисов посочи, че се търсят начини чрез средствата от еврофондовете в кризата, причинена от COVID-19, да се подпомогнат и големите предприятия, както малките и средните.

 

Премиерът напомни и за ползите за бизнеса от новоизграждащата се инфраструктура в страната, дори в условията на пандемия.

 

Борисов подчерта, че активно продължава изграждането на АМ „Хемус“.

 

„Обещал съм на варненци „Хемус“ и тя се строи на максимални обороти“, добави министър-председателят.

 

„Ще минат месеци и ще се окаже, че България най-правилно е управлявала финансите, икономиката и здравните мерки по време на кризата“, отбеляза министър-председателят.

 

Борисов посочи, че за разлика от първата вълна на пандемията от COVID-19 през март м.г.,  когато светът не знаеше пред какво се изправя, днес българските лекари успешно се справят със заболяването, оздравелите пациенти са в пъти повече от новозаболелите, а с поставянето на ваксината срещу новия вирус се доближаваме до възвръщането на нормалния ритъм на живот.

 

„Днес пристигнаха още 25 000 ваксини, децата се върнаха в училище, влизаме в новата година с най-ниския дефицит и с най-ниския външен дълг в Европа.

 

Така че с повече оптимизъм, ваксиниране и всички заедно - хората, бизнесът и държавата, ще се справим с пандемията“, заяви още министър-председателят.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта