01 Март 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
СТРАНА
04.01.2021 12:14

Коментари 0 / Видяна 1010

Големите ученици се връщат в клас след 18 януари (ВИДЕО)

Още по темата: Образователният министър с важна информация за зрелостниците 2073 ученици от 57 училища в Пиринско влязоха в класните стаи Вълчев: Има опасност учениците отново да се върнат у дома (Видео) Учители излизат в отпуска, докато ги ваксинират Вълчев: Нормално е родители да се притесняват, но не можем да затворим образованието Следващата учебна година започва на 10 септември? Отпускат още над 600 хил. лева за училища МОН: Носенето на маски в клас остава задължително Важно: Кои класове се връщат в училище? Окончателно: Големите ученици ще учат онлайн до 31 януари

 

До края на тези седмица ще стане ясно дали е възможно големите ученици да се върнат в класните стаи след 11-ти януари, като е по-вероятно това да стане след 18-ти януари.

 

Това съобщи образователният министър Красимир Вълчев.

 

Той е на посещение в столичното 143-то ОУ „Георги Бенковски”.

 

Там Вълчев разговаря с учителския екип в първия ден, в който децата от първи до четвърти клас се върнаха отново в училище.

 

Министърът не можа да отговори веднага кога и другите ученици ще се върнат в клас, защото трябва да мине една пълна седмица на присъствено обучение и да се проследи развитието на ситуацията, преди да се вземе решение.

 

    „Ситуацията може да се подобри, може да се влоши - заради празниците или новия щаб.

 

Ако се подобри, ще пристъпим на режим на редуване – една част от учениците да са вкъщи, една в класните стаи”, обясни Красимир Вълчев.

 

Следващата седмица обаче ще бъдат разрешени някои дейности - държавните изпити по професия, олимпиади, които не могат да са онлайн.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта