26 Февруари 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
СТРАНА
05.01.2021 16:00

Коментари 0 / Видяна 514

Борисов: Правителството е готово за парламентарни избори на 28 март

Още по темата: Премиерът от Димитровград: Ако трябва със самолет ще докараме ваксините Борисов в с. Самуилово: Няма полемика за отварянето на заведенията Галъп: 70% от хората не вярват на правителството Борисов: С отпуснатите днес 30 млн. лв. продължаваме да помагаме на българските общини Правителството отпуска още 120 млн.лв. в подкрепа на българския бизнес Борисов: Чакаме 60 млрд. лв. от Европа през следващите години Премиерът Борисов пое ангажимент правителството да съдейства за транспортирането на тленните останки на алпиниста Атанас Скатов Премиерът Борисов: Отпуснатите от правителството средства отиват пряко при хората и за общини, чиито кметове са от целия политически спектър Борисов: Нашите мерки са най-либералните в света (Видео) Борисов ще участва в среща на Европейския съвет относно пандемията

 

Правителството е готово за провеждане на парламентарните избори на 28 март, заяви във Велико Търново премиерът Бойко Борисов:

 

“На 28 март има избори, обявени от държавния глава, така че ако някой му е казал различно от това сега да търси оправдание, че ще ги отменя, но това е негово право, изцяло в неговите правомощия.

 

Ние сме готови с медицинският протокол, готови сме с всичко, което сме поели като ангажимент. Не може да даде никой прогноза в света, включително и СЗО, камо ли министър Ангелов”.

 

Премиерът още веднъж обърна внимание, че в настоящата криза, предизвикана от COVID-19,  никой не може да прогнозира с точност ситуацията с пандемията и напомни, че и в момента редица страни в Европа налагат по-строги мерки, следи се и разпространението на новия щам на коронавируса.

 

Борисов изтъкна още, че процесът по ваксинацията в България е в ход, очакват се ритмични доставки от ваксината и изрази надежда, че през месец март обстановката ще бъде по-спокойна.

 

„Към днешна дата пуснахме учениците до 4 клас.

 

Следващия четвъртък, ако данните са добри, ще обсъдим и темата за учениците до 12 клас“, обяви министър-председателят.

 

В разговор с директорката на СУ „Емилиян Станев“ Кина Котларска премиерът Борисов се увери, че учебният процес в училището се провежда нормално при спазване на противоепидемичните мерки, като присъствието на учениците до 4 клас там е над 97%.

 

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който също беше на място с премиера Борисов потвърди, че след като измине една пълна седмица и тогава се отчете актуалната ситуация с пандемията, ще се вземе решение и за учениците до 12 клас

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта