26 Февруари 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
РЕГИОН
06.01.2021 15:28

Коментари 0 / Видяна 502

Син и брат на свещеници, извади кръста в Банско

Още по темата: В Банско вече има лаборатория за PCR Обстановката на територията на община Банско е спокойна Син и брат на свещеници, извади кръста в Банско Висока опасност от лавини край Банско Туристи подновяват резервациите си за Банско Министърът на туризма ще посети Банско Общинското ръководство в Банско с призив към гражданите за кръводаряване Откриват ски сезона в Банско, ето кои писти ще работят Започва ски сезонът в Банско Банско се готви за активен зимен сезон

 

Един от най-древните християнски празници – Богоявление, беше почетен в Банско подобаващо и както се полага – тържествено, но със смирение и благоговение.

 

В църквата „Света Троица” бе отслужена света литургия, а след това, по стародавна традиция, в близост до Духовно-историческия център „Свети Паисий Хилендарски” беше извършен великия богоявленски водосвет.

 

Миряните бяха призовани от свещениците и от общинските власти да спазват противоепидемичните мерки.

 

Както винаги от началото на пандемията, и в празничния ден поведението на банскалии бе сдържано и достойно.

 

Александър Хаджигеоргиев – син и брат на свещеници, извади кръста от водата във фонтана на градския площад, където християнския символ символично бе хвърлен за здраве.

 

Кметът на община Банско Иван Кадев поздрави празнуващите и припомни, че Богоявление е и празник на българските бойни знамена.

 

„Нека в този светъл ден си пожелаем в домовете ни да има мир и разбирателство, любов и опрощение, грижа и топлота.

 

Нека бъдем здрави и силни и нека надеждата ни дава опора да преодоляваме пречките по пътя.

 

Да правим добро и да вярваме, че то ще се върне при нас.

 

Да обичаме и ценим всичко, което имаме.

 

В днешния ден, когато се освещават бойните знамена и знамената-светини на България, да се преклоним пред подвизите и сведем глави в памет на знайните и незнайни герои, положили живота си в олтара на Родината.

 

Честит и благословен празник!”

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта