01 Март 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
ОБЩЕСТВО
08.01.2021 10:20

Коментари 0 / Видяна 578

Благоевградският съдия Петър Пандев постанови първата за 2021 година присъда: 2 години „лишаване от свобода“ на украински гражданин

Още по темата: Продължава делото за смъртта на Милен Цветков Бивши началници в ГДБОП отиват на съд за подкупи от дилъри срещу протекции Съдът в Благоевград заседава по делото за смъртта на студентката, загинала на пешеходна пътека Отложиха заседание по делото срещу Явор Бахаров Съдът остави в ареста зъболекаря-измамник Съдът в Перник решава да остави ли в ареста зъболекаря-измамник Адвокатът на Кристиан: Може някой да е сложил дрога в питието му Адвокатът на Кристиан: Може някой да е сложил дрога в питието му Оставиха в ареста зъболекаря, обвинен в измами с импланти На първа инстанция дадоха 19 г. затвор за убийство в Кюстендил

Окръжен съд – Благоевград наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 /две/ години, отложено за срок от 4 години, на украински гражданин за причиняване на смърт по непредпазливост.

 

Състав на Окръжен съд – Благоевград, председателстван от съдия Петър Пандев, постанови първата за 2021 година присъда.

 

Със съдебния акт В. П. е признат за виновен в това, че на 10. 09. 2019г. около 08.30 часа, на гл. път Е-79, в началото на Кресненското дефиле, като правоспособен водач, управлявайки лек автомобил, е навлязъл изцяло в лентата за насрещно движение и е ударил челно насрещно движещия се лек автомобил, като не е контролирал непрекъснато автомобила и е напуснал заеманата от него лента за движение, вследствие на което по непредпазливост е причинил смъртта на шофьора, движещ се в насрещния автомобил - И. А.

 

Делото се разгледа по реда на съкратено съдебно следствие, след като подсъдимият признава изцяло фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт.

 

Окръжният съд лиши В. П. от право да управлява МПС за срок от 3 /три/ години и го осъди да заплати направените разноски по делото.

 

 Постановената от Окръжен съд – Благоевград присъда може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд – гр.София.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта