26 Февруари 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
РЕГИОН
11.01.2021 10:00

Коментари 0 / Видяна 698

Шефът на болницата в Сандански: Не съжалявам за ваксинираните общински съветници

Още по темата: Екшън в Сандански: Биха и ограбиха футболисти на столичен клуб Затварят две улици в Сандански заради ремонти дейности Тежки рокади в полицията в Сандански Фестивалът на мелнишкото вино „Златен грозд“ се отменя! Шефът на болницата в Сандански: Не съжалявам за ваксинираните общински съветници Отлагат ритуала по хвърляне на кръста в Сандански Полиция щурмува хотел в Сандански заради скандално коронапарти Без “Синя зона” в Сандански през декември Говори семейството на Кристина, обвинена за убийството на децата си (Видео) Агенцията за закрила на детето: Няма сигнали от родителите на убитите деца в Сандански

 

„Не съжалявам за ваксинираните общински съветници.

 

Би било грешно да се изхвърлят лекарства, които могат да помогнат на много хора в борбата с най-тежката инфекция от десетилетия насам“, заяви директорът на болницата в Сандански Илия Тонев.

 

Припомняме, че там стана скандал с ваксинирането срещу коронавирус – общо 20 служители в общината са с поставена първа доза от ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“.

 

Според местните власти това е станало, защото е трябвало спешно да се оползотворят дози от препарата, преди да изтече срокът им на годност.

 

Здравните власти в Благоевград заявиха, че това е в разрез с правилата и дозите е трябвало да бъдат върнати в местното РЗИ, за да се поставят на други нуждаещи се медици.

 

По думите на Тонев в последния списък за ваксиниране са фигурирали 110 души, но около 30% се отказали в последния момент.

 

„Те имат резерви към ваксината на „Пфайзер“, уточни Тонев и допълни, че от болницата са се свързали с местната община за помощ.

 

„Имахме непрекъсната комуникация с РЗИ. От там казаха да прилагаме ваксините, без да уточняват, знаейки, че по план трябва да бъдат прилагани на работещи на първа линия“, каза Тонев.

 

Очаква се днес да стане ясно дали на болницата в Сандански ще бъде наложена някаква санкция заради грешката.

 

Директорът на болницата заяви, че до момента не е поканен на среща със здравния министър Костадин Ангелов

Автор: bTV, E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта