27 Януари 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
РЕГИОН
13.01.2021 16:12

Коментари 0 / Видяна 1018

Премиерът Бойко Борисов с добри новини за тунел Железница

 

Половината от строителните дейности по тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“ вече са изпълнени. Това е най-дългият пътен тунел, изграждан досега у нас, написа в профила си във Фейсбук” премиерът Бойко Борисов.

 

„Той ще е с две отделни тръби за движение в посока, като дължината на всяка ще е над 2 км. Съоръжението ще бъде с всички необходими системи за енергоефективно осветление, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, интелигентна система за управление на трафика.

 

Строителните дейности по обекта стартираха през октомври миналата година”, допълва Борисов.

По думите му напредва работата и по виадукта преди тунела по посока Кулата. „Той се изгражда по технологията „потактово избутване“ на горното строене с хидравлични крикове. Съоръжението е от два моста за двете платна на движение”, добавя Борисов.

 

„АМ "Струма" е поредният мащабен строителен обект, който изграждаме. Тук теренът е много труден, на места с голяма денивелация. Огромен труд са положили строителите както тук, така и на "Хемус", "Европа", пътя Ботевград - Видин и др. Иначе от жълтите павета е лесно да коментираш, когато никога нищо не си построил”, казава още той.

 

По-рано Борисов бе и в района на Хаджидимово. Там той съобщи, че то до събота разрушеният мост в района на Хаджидимово ще бъде възстановен. „Само да се отече водата и ще го оправим. Днес отпуснахме пари за болницата в Гоце Делчев, за улици в Хаджидимово, така че да строите спокойно”, каза още министър – председателят Бойко Борисов.

 

„Днес дадохме 1.3 млн. лв. за училището в Рибново да си направят спортната база”, добави той.

 

Премиерът Борсов допълни, че в Хаджидимово, са инвестирани средства за ремонт на водопровода, както и за десетки улици.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта