01 Март 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
СТРАНА
15.01.2021 10:34

Коментари 0 / Видяна 416

АПИ: 200 машини обработват превантивно против заледяване пътищата на страната

Още по темата: КАТ с масови проверки на шофьорите за алкохол и наркотици АПИ: Карайте внимателно по АМ “Струма” заради ремонти Усложнена ситуация на границата с Гърция Внимание шофьори! Авария в електропреносната мрежа в тунел „Железница“ Остават затворени граничните пунктове „Кулата“, „Илинден“ и „Гюешево“ Вижте каква е обстановката по пътищата в страната От „Пътна полиция” отчитат понижаване на ПТП-тата у нас от началото на годината От АПИ призовават шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия ТИР премина в насрещното и се запали на магистрала Пътят за Рилския манастир остава затворен поне още месец

 

Пътищата от републиканската мрежа се обработват превантивно поради очакваното застудяване и снеговалежи през нощта, което е предпоставка за хлъзгавост и заледяване.

 

200 машини в момента са на терен и обработват настилките с химически вещества и инертни материали, тъй като обстановката се усложнява.

 

На много места вали дъжд и го обръща бързо в сняг. Най-голяма опасност от заледяване има във високопланинските проходи в Стара планина, Рила и Родопите.

 

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски апелират шофьорите да карат внимателно и да не подценяват пътната обстановка, тъй като се очаква рязко застудяване на времето, а автомобилите да бъдат оборудвани с всичко необходимо за това време.

 

Вътрешният министър Христо Терзийски подчерта, че днес е направена оценка и предприетите досега действия на ангажираните институции са адекватни след падналите дъждове.

 

Няма пострадали граждани, заяви министърът.

 

Той съобщи, че Пътна и Охранителна полиция, както и служителите на пожарната са на линия за помощ при бедствия.

 

Горските стопанства също помагат на АПИ.

 

Пътноподържащите фирми, служителите на АПИ и МВР са на терен и работят превантивно така, че да няма затворени пътни участъци.

 

Единственият затворен участък е пътят през „Петрохан“.

 

В района на прохода вали дъжд и обстановката е сложна, съобщи председателят на АПИ.

 

Шофьорите трябва да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват дистанция, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

 

Блокирането на движението затруднява работата на пътноподдържащите машини и възпрепятства пътуването на всички шофьори.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта