01 Март 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
СТРАНА
18.01.2021 11:28

Коментари 0 / Видяна 648

МОН: Носенето на маски в клас остава задължително

Още по темата: Образователният министър с важна информация за зрелостниците 2073 ученици от 57 училища в Пиринско влязоха в класните стаи Вълчев: Има опасност учениците отново да се върнат у дома (Видео) Учители излизат в отпуска, докато ги ваксинират Вълчев: Нормално е родители да се притесняват, но не можем да затворим образованието Следващата учебна година започва на 10 септември? Отпускат още над 600 хил. лева за училища МОН: Носенето на маски в клас остава задължително Важно: Кои класове се връщат в училище? Окончателно: Големите ученици ще учат онлайн до 31 януари

 

Учениците от 5. до 12. клас се връщат в училище, но само за практическо обучение и изпити.

 

Това е балансирано, добре обмислено решение и касае учениците от професионалните гимназии, заяви в студиото на “Денят започва” по БНТ заместник-министърът на образованието Таня Михайлова.

 

“Насочването към практическите часове не е самоцелно – това са часове, в които учениците, които се обучават за професия, придобиват необходимите умения”, обясни тя и увери, че решението е съобразено с епидемичната обстановка, а обучението ще става при строги мерки срещу заразата.

 

Остава изискването за задължително носене на маски в час, обясни Михайлова.

 

Тя каза, че се обсъжда вариантът първо учениците от 7. и 12. клас да се върнат в училище на 4-ти февруари.

 

Според нея учениците от професионалните гимназии не са загубили много от материала, който трябва да се усвоява в часовете за практическо обучение, но е време да прилагат своите знания и умения, натрупани чисто теоретично от различни видеоматериали.

 

“Важно е да подчертая, че практическите часове никога не се провеждат с целия клас.

 

Смисъл на практическото обучение е всеки да работи на работно място.

 

По тази причина това са и първите разрешени часове – учениците или студентите са по-малко на брой и всеки има свое работно място.

 

Тази организация на обучение е създадена още в началото на учебната година”, обясни логиката на взетото решение заместник-министър Михайлова.

 

По препоръка на образователното министерство, училищата са преобразували графиците си, така че в определен ден да има само часове по практика, добави тя.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта