06 Март 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
СТРАНА
20.01.2021 16:59

Коментари 0 / Видяна 476

Русия подаде заявка в ЕС за регистрация на ваксината „Спутник V“

Още по темата: 13 от екипа на Осмо СУ – Благоевград с коронавирус Проф. Ангелов: Имаше тежка хакерска атака към електронния регистър за ваксините Искат връщането на по-строгите Ковид мерки Разкриха още едно отделение за пациенти с коронавирус в МБАЛ-Благоевград Пандемията ще отслабне след година, прогнозира шеф от СЗО Пациентите с усложнения от Ковид-19 в Благоевград се увеличават, сред тях и директор на училище Всички в ЕС ще са имунизирани до септември, обяви еврокомисарят по ваксините Над 7000 вече се регистрираха онлайн за ваксиниране Локално ще се въвеждат противоепидемични мерки в местата с повишени нива на заболяемост Ето как можем да се запишем за ваксинация онлайн

 

Руският фонд за преки инвестиции подаде заявление за регистрацията на ваксината срещу коронавирус - „Спутник V", в Евросъюза.

 

Очаква се на 22 януари да започне предварителната процедура, а процесът на поетапната експертиза да стартира в началото на февруари, уточнява представител на фонда, цитиран от РИА Новости.

 

Оттам потвърдиха, че на финала експертите, които представляват Европейската агенция по лекарствата, са провели научна консултация за авторите на ваксината „Спутник V“.

 

В срещата са взели участие повече от 20 международни експерти.

 

Решение за регистрация или отказ на такава трябва да вземе Европейската агенция по лекарствата, която е регулаторният орган в Европейския съюз.

 

„Спутник“ беше първата в света регистрирана ваксина срещу COVID-19.

 

Тя беше създадена в Центъра "Гамалея" съвместно с Руския фонд за преки инвестиции /РФПИ:

 

Ваксината съдържа неспособен да се размножава аденовирус и частица от коронавируса.

 

Поставя се на два пъти в интервал от 21 дни.

 

Изпитванията показаха ефективност и безопасност, а през декември Русия стартира и масовата ваксинация със „Спутник V“.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта