06 Март 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
СВЯТ
21.01.2021 09:28

Коментари 0 / Видяна 396

Европейските лидери обсъждат паспортите за ваксиниране

Още по темата: Нови 106 случая на коронавирус в област Благоевград Болници в страната се препълниха с инфектирани 13 от екипа на Осмо СУ – Благоевград с коронавирус Проф. Ангелов: Имаше тежка хакерска атака към електронния регистър за ваксините Искат връщането на по-строгите Ковид мерки Разкриха още едно отделение за пациенти с коронавирус в МБАЛ-Благоевград Пандемията ще отслабне след година, прогнозира шеф от СЗО Пациентите с усложнения от Ковид-19 в Благоевград се увеличават, сред тях и директор на училище Всички в ЕС ще са имунизирани до септември, обяви еврокомисарят по ваксините Над 7000 вече се регистрираха онлайн за ваксиниране

 

Лидерите на Европейския съюз се събират за видеоконферентна среща днес, за да обсъдят правилата, по които ще се издават паспортите за ваксиниране срещу COVID-19.

 

Основните проблеми са възможната дискриминация между имунизирани и неимунизирани, както и съхраняването на личните медицински данни.

 

Европейските лидери ще обсъждат и как да бъде спряно разпространението на новия, по-заразен щам.

 

Заплахата от затваряне на граници и бавните доставки на ваксини в държавите членки са само част от темите.

 

Европейската комисия вече заяви, че 27-те държави от Блока трябва да ваксинират поне 70% от пълнолетните си граждани до лятото.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта