15 Април 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
РЕГИОН
27.01.2021 11:45

Коментари 0 / Видяна 484

В Банско вече има лаборатория за PCR

Още по темата: Започва Световното младежко първенство по алпийски ски в Банско В Банско вече има лаборатория за PCR Обстановката на територията на община Банско е спокойна Син и брат на свещеници, извади кръста в Банско Висока опасност от лавини край Банско Туристи подновяват резервациите си за Банско Министърът на туризма ще посети Банско Общинското ръководство в Банско с призив към гражданите за кръводаряване Откриват ски сезона в Банско, ето кои писти ще работят Започва ски сезонът в Банско

 

В Банско заработи PCR лаборатория, която ще обслужва жителите и гостите на града, както и участници в състезанията в зимните спортове.

 

Създаването на лабораторията е по идея на Община Банско и концесионера на ски зоната „Юлен”АД.

 

Тя е филиал на тази в реномираното частно лечебно заведение за доболнична помощ ДКЦ „Неоклиник“, която е лицензирана като референтна за тестове за covid -19.

 

Вече са налични и антигенни тестове, които община Банско получи от Министерство на здравеопазването. Изследването с тях ще бъде на преференциална цена, в която не влиза стойността на на теста, а само за манипулацията.

 

От тези тестове ще могат да се възползват работодатели от общината за извършване на изследване на служителите им в случай на необходимост.

 

Отпускането на тестовете ще става след предварителна заявка, депозирана в общинската администрация, а повече информация може да бъде получена на телефон 0749/88625.

 

Лабораторията се намира на кръговото кръстовище на ул.”Цар Симеон” и ул.„Иконом Чучулайн”.

 

Тя е оборудвана с висок клас техника и апаратура, която дава възможност пробите да бъдат изследвани на място.

 

Лабораторен лекар е д-р Галина Цонева, специалист с дългогодишна практика в Германия, а вирусолог е д-р Валентина Ковальова.

 

Освен за коронавируси, лабораторията има възможност да извършва пълни клинични изследвания.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта