15 Април 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
СТРАНА
03.02.2021 13:34

Коментари 0 / Видяна 504

Борисов: Нашите мерки са най-либералните в света (Видео)

Още по темата: Кабинетът отпусна още 96 млн. за медиците на първа линия и за Ремдесивир Отпускат нови 52 млн. лв. за родители До 3 месеца България ще има завод за ваксини Премиерът Борисов: България е вече 100% енергийно независима и става незаобиколим фактор на газовата карта в Европа Кабинетът: Чакаме 2 млн. ваксини "Джонсън и Джонсън" Премиерът Борисов: С над 1 милиард лева са подпомогнати българските пенсионери по време на пандемията Бойко Борисов: Средната учителска заплата ще достигне 2500 лева Премиерът Борисов: Лесно е да коментираш свободата, но трябва и да се свърши доста работа Борисов инспектира тунел „Железница“ (Видео) Премиерът от Димитровград: Ако трябва със самолет ще докараме ваксините

 

В България мерките срещу пандемията от коронавируса са най-либералните в света и параметрите позволяват учениците да тръгнат на училище, да се отворят и моловете и фитнесите.

 

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещение в предприятие за сладкарски изделия в жк. „Люлин“ в София, заедно с министъра на икономиката Лъчезар Борисов.

 

„Най-голямата радост за нас е, че такива големи предприятия с огромно име с света продължават да инвестират. Те не си тръгват, а продължават да строят, да правят нови мощности. Това отговаря на всички въпроси относно инвестициите.

 

Това са ни любимите производства. Това са много работни места, работи се и за износ. Изключително доволни сме.

 

Това, че инвестираме в инфраструктурата, помага на предприятията, защото всичката продукция отива в другите страни по автомагистралите”, посочи Борисов.

 

Той добави, че се правят огромни инвестиции в малките и средните предприятия в страната. „Нашите мерки относно пандемията са най-либералните в света

 

. В сравнение с Франция, за момент хората да си представят, че в 18.00 часа трябва да са си по домовете. Обикновено взимаме само лошото и пропускаме това, в което сме по-напред.

 

Само мога да се радвам, че мерките ни са такива. Трябва да пазим хората. Опитваме се и работните места да пазим, както и психическото здраве на хората.

 

Всяка държава сама решава какви мерки да сложи, но нашите параметри са такива, че ни позволяват учениците да тръгнат на училище, да отворим и моловете и фитнесите. Дай Боже така да продължим. Ваксинираме много усилено”, заяви Борисов.

 

Според министър Лъчезар Борисов по време на пандемия предприятията показват, че в България има добър бизнес климат. Той посочи, че инвестицията в завода на „Нестле България” е 25 млн. лв за модерна линия на производство.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта