22 Септмври 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
РЕГИОН
05.02.2021 14:11

Коментари 0 / Видяна 840

PCR лабораторията в Разлог получи лиценз и започна работа

Още по темата: Само за дни! Разлог се прости с три достойни жени КПКОНПИ уличи в конфликт на интереси кмета на Разлог Красимир Герчев Лабораторията в Разлог започна работа, 75 лева цената на PCR теста без направление PCR лабораторията в Разлог получи лиценз и започна работа Търсят 8 лекари и 2 сестри за болницата в Разлог Въпреки твърденията на властите: Улици в Разлог под вода, хората са в паника Асен Юруков хвана богоявленския кръст в Разлог Грейна елхата в Разлог Без кукери тази година на Страчевата в Разлог Кукерският карнавал „Старчевата“ в Разлог се отменя

 

PCR лабораторията в Разлог получи лиценз от Националната референтна лаборатория и вече са направени първите тестове от екипа с ръководител д-р Йовка Божанова, специално обучен за този тип изследвания.

 

Специалистите в лабораторията обработват взетите проби на място.

 

Капацитетът на лабораторията е едновременно 48 проби на едно зареждане, като резултатите излизат в рамките на 2 часа.

Поради високата натовареност, вземането на секрет за външни пациенти се извършва до 11 часа.

 

Лицата могат да получат своите резултати на хартиен носител до 14.30 часа. За лицата, настанени за болнично лечение, няма определен час за вземане на проби.

 

Цената на PCR теста е 75 лева, а с направление от личен лекар или лекар специалист тестът е безплатен, като единствено се заплаща такса биологичен материал.

 

Новата PSR лаборатория В МБАЛ Разлог прави и антигенен тест на стойност 30 лева.

 

Община Разлог чрез общинския бюджет ремонтира основно помещенията, а апаратурата беше предоставена безвъзмездно от Министерство на здравеопазването за възникналите нужди.

 

Кметът та Община Разлог инж. Красимир Герчев и управителят на МБАЛ – Разлог д-р Божидар Велев изразиха отново своята огромна благодарност към министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов и към д-р Калоян Калоянов, управител на РЗИ Благоевград за оказаната подкрепа и възможността в нашата болница да се прави този тип изследване.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта