15 Април 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
СТРАНА
11.02.2021 14:58

Коментари 0 / Видяна 594

Борисов: Чакаме 60 млрд. лв. от Европа през следващите години

Още по темата: Кабинетът отпусна още 96 млн. за медиците на първа линия и за Ремдесивир Отпускат нови 52 млн. лв. за родители До 3 месеца България ще има завод за ваксини Премиерът Борисов: България е вече 100% енергийно независима и става незаобиколим фактор на газовата карта в Европа Кабинетът: Чакаме 2 млн. ваксини "Джонсън и Джонсън" Премиерът Борисов: С над 1 милиард лева са подпомогнати българските пенсионери по време на пандемията Бойко Борисов: Средната учителска заплата ще достигне 2500 лева Премиерът Борисов: Лесно е да коментираш свободата, но трябва и да се свърши доста работа Борисов инспектира тунел „Железница“ (Видео) Премиерът от Димитровград: Ако трябва със самолет ще докараме ваксините

 

 60 млрд. лв. ще дойдат от Европа в следващите години, като 50 от тях са грантове, а 10 заеми. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов на обиколка по пътищата из пловдивско, а коментара му дойде от АМ "Тракия".

 

Той се свърза и с вицепремиера Томислав Дончев по телефона, за да му обясни ситуацията с Плана за възстановяване. Дончев каза, че до 2026 г. България ще е в състояние да удвои обема публични инвестиции.

 

"В момента работим заедно с ЕК за Зелената сделка, Плана за възстановяване. Това са 60 млрд. лв., които ще дойдат в следващите години.

 

Ние сме държавата с най-нисък бюджетен дефицит - 3%, имаме прекрасен финансов министър, с най-ниския външен дълг в Европа и гарантирани пари за след изборите, каквото и да е правителството, не само да не спре инвестиционна програма на държавата, а да има двойно", коментира премиерът и изтъкна, че има подсигурени пари за всички дейности в държавата, така че българите да бъдат спокойни.

 

По думите му, ако се направи сметка, ще стане ясно, че в последните години доходите в пъти са се увеличили и припомни допълнителни пари към пенсиите на възрастните хора, които се дават по време на пандемията като каза, че "това са милиарди, които влизат директно в портфейла на българите".

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта