06 Март 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
СТРАНА
23.02.2021 13:52

Коментари 0 / Видяна 520

Колективен имунитет до края на лятото

Още по темата: Нови 106 случая на коронавирус в област Благоевград 13 от екипа на Осмо СУ – Благоевград с коронавирус Проф. Ангелов: Имаше тежка хакерска атака към електронния регистър за ваксините Искат връщането на по-строгите Ковид мерки Разкриха още едно отделение за пациенти с коронавирус в МБАЛ-Благоевград Пандемията ще отслабне след година, прогнозира шеф от СЗО Пациентите с усложнения от Ковид-19 в Благоевград се увеличават, сред тях и директор на училище Всички в ЕС ще са имунизирани до септември, обяви еврокомисарят по ваксините Над 7000 вече се регистрираха онлайн за ваксиниране Локално ще се въвеждат противоепидемични мерки в местата с повишени нива на заболяемост

България ще се справи през тази година и ако темпът се запази, може би, до края на лятото ние ще излезем изцяло с постигането на т.нар. колективен имуните.

 

Това каза здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на посещението си на село Малево, заедно с премиера Бориво.

 

Двамата провериха как протича ваксинацията.

 

"Ние никого не задължаваме да ходи на ресторант, разчитаме, че хората са информирани и могат да вземат решения", посочи Борисов във връзка с предстоящото очаквано отваряне на заведенията на 1 март.

 

Правителството води преговори относно ваксините, предназначени за страната ни, да бъдат доставяни със самолет за сметка на държавата, обяви премиерът Борисов.

 

"Каквото дойде, това се ваксинира, няма избор. Колкото дойдат, каквито дойдат, всичките са добри", наблегна той.

 

Премиерът подчерта още, че единственият шанс да се спре надигането на вълната от новозаразени са ваксините. 

 

"По въпроса на личните лекари - да, имаме проблем с осигуряването на достатъчно количество ваксини от заявените от личните лекари, но пак да повторя: ние сме готови за начало на масовата ваксинация в началото на месец март, тоест от 3 и 4 март нататък.

 

Стартираме седмица до 10 дни по-рано.

 

Нормално е да има такъв тип неудовлетворени количества, които не могат да бъдат доставени, но темпът, с който ние продължаваме, за мен е абсолютно удовлетворяващ“", обясни проф. Ангелов.

Автор: kmeta.bg, E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта