15 Април 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
СВЯТ
26.02.2021 16:45

Коментари 0 / Видяна 794

В Гърция няма да облекчават COVID ограниченията

Още по темата: Гърция открива туристическия сезон през май Гърция се готви да отвори заведенията в средата на април В Гърция няма да облекчават COVID ограниченията Гърция ще пуска туристите или с имунизация, или с PCR тест това лято Гърция удължи ограничителните мерки в редица райoни Гърция с план за безопасно пътуване за лятото Гърция продължи до 22 февруари ограниченията за външни полети Гърция затяга вечерния час и въвежда нови ограничения Ново затягане на мерките в Гърция Гърция удължи локдауна до 1 февруари

Правителството в Гърция няма да облекчава ограниченията, наложени като мярка срещу коронавирусната пандемия.

 

Властите са в готовност да мобилизират частни клиники за настаняване на болните с COVID-19.

 

По последни данни в южната ни съседка носители на британския вариант на вируса са над хиляда души.

 

Епидемиологичната обстановка - броят на заразените и разпространението на новия вариант на вируса, не позволява отмяна на ограничителните мерки, заявиха днес пред медиите лекари от гръцкия щаб за контрол на разпространението на COVID-19.


Очаква се днес правителството да обяви още поне две седмици удължаване на карантината в област Атика, където живеят над четири милиона души.


В още няколко области в Гърция има сериозно увеличение на хоспитализираните.

 

Почти няма места в COVID отделенията на болниците в гръцката столица. "Мобилизирайте незабавно частните клиники", призоваха от опозицията в парламента.


Очакваше се от 1 март да отворят търговските обекти с предваритeлно запазен час за пазаруване, но и това няма да се случи. Ресторанти и кафенета остават затворени.


Запазва се също вечерният час от 21:00 часа, а през почивните дни - от 18:00 часа.


По време на дебати в парламента опозицията атакува премиера Мицотакис с обвинения, че няма план за реакция срещу пандемията и с безкраен локдаун унищожава икономиката на страната.


Министерството на здравеопазването на Гърция информира, че броят на ваксинираните срещу COVID в страната наближава един милион.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта