15 Април 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
РЕГИОН
01.03.2021 18:37

Коментари 0 / Видяна 660

Шест партии регистрираха листите си за народни представители в първия ден на март

 

Месец март, който ще премине под знака на Парламентарни избори 2021 г., започва динамично.

 

Документи за регистрация подадоха 6 партии и коалиции.

 

Денят за Районна избирателна комисия - Благоевград започна с регистриране листата на БСП.

 

Водач на листата на левицата за 1 МИР - Благоевград е проф. Георги Михайлов, който към момента е депутат в 44-то Народно събрание.

 

Втори и трети са Емил Колевичин от Разлог и председателят на общинския съвет в Сандански Младен Тимчев, който е племенник на бившия кмет на курортната община Андон Тотев.

 

Документи поде и партията на Слави Трифонов "Има такъв народ". Тя се оглавява от адв. Илко Стоянов, който обществеността добре познава като общински съветник и зам.-кмет на Петрич.

 

 

Евродепутатът и областен координатор на ПП ГЕРБ - Благоевград Андрей Новаков, заедно с депутатите на партията в 44-то Народно събрание внесоха документи на коалиция ГЕРБ - СДС около обяд. Водач на листата е транспортния министър Росен Желязков. За депутатски места ще се борят още 21 души от Благоевград и региона.

 

 

ВМРО също се регистрира, като техен водач в Пиринско ще бъде евродепутата Ангел Джамбазки. На второ място е Стоян Божинов от Петрич.

 

 

 

И ДПС подадоха своята листа в РИК. Водач ще бъде Халил Летифов, следван от Йордан Цонев и Елхан Кълков.

 

"Републиканци за България" също подадоха своите документи за регистрация на листата. Водач в 1 МИР е Цветан Цветанов, а на второ и трето място са бившите кметове на Благоевград, Банско и Сандански – Атанас Камбитов, Георги Икономов и Кирил Котев.

 

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта