15 Април 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
РЕГИОН
03.03.2021 11:30

Коментари 0 / Видяна 372

Започва Световното младежко първенство по алпийски ски в Банско

Още по темата: Започва Световното младежко първенство по алпийски ски в Банско В Банско вече има лаборатория за PCR Обстановката на територията на община Банско е спокойна Син и брат на свещеници, извади кръста в Банско Висока опасност от лавини край Банско Туристи подновяват резервациите си за Банско Министърът на туризма ще посети Банско Общинското ръководство в Банско с призив към гражданите за кръводаряване Откриват ски сезона в Банско, ето кои писти ще работят Започва ски сезонът в Банско

В деня на Националния празник на България 3-ти Март, в Банско започват състезанията от Световното младежко първенство по алпийски ски.

 

България за първи път е домакин на състезание в алпийските ски от такъв ранг.

 

Общо заявени за участие са 179 алпийци от 44 нации – 103 мъже и 76 жени.

 

Първенството на Бъндеришка поляна започва с дисциплината супергигантски слалом.За да се ограничи до минимум риска от Covid-19, първо ще участват младежите, а девойките ще се състезават от 8 до 10 март.

 

Балонната система на ФИС, както на стартовете за Световната купа, ще бъде приложена и по време на младежкото световно, като целта е отделните звена на нямат достъп едно до друго по време на целия шампионат.

 

България ще бъде представена от двама алпийци в първия ден от програмата на световното първенство за младежи.

 

В супергигантския слалом ще участват Константин Стоилов и Никола Семерджиев. Общо са заявени за първия ден са 71 скиори от 28 държави.

 

Всички състезатели направиха във вторник свободна тренировка по писта „Бъндерица“.

 

Трасето, подготвено от Виктор Гичев, е в отлично състояние и заслужи суперлативи, както на състезателите, така и на екипа от ФИС.

 

Стартът на супергигантския слалом на 3 март е от 11,00 ч.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта