15 Април 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
СТРАНА
04.03.2021 15:32

Коментари 1 / Видяна 604

Ето как можем да се запишем за ваксинация онлайн

Още по темата: Проф. Кантарджиев: През май-юни може да се постигне колективен имунитет с РНК ваксини 90% ефективност на ваксината на „Модерна“ до 6 месеца Намаляват болните с COVID-19 в Пиринско 19 200 дози от ваксината АстраЗенека пристигнаха у нас днес Ново проучване: Британският щам на COVID-19 не причинява по-тежко боледуване Няма желаещи да се имунизират с ваксината на AstraZeneca у нас Директорът на РЗИ - Благоевград издаде нова заповед В ЕС започва разпределението на първите доставки от ваксината на Johnson & Johnson 62 010 дози от Pfizer пристигнаха у нас, очакват и Зенека-та Ваксинационният сертификат не освобождава пристигащите в България от PCR тест

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и представители на „Информационно обслужване“ представиха електронния регистър за ваксинация, чрез който всеки гражданин може да избира кога да се ваксинира.

За подобна система здравният министър съобщи още през януари.
 

В четири стъпки всеки гражданин може да си запази час за поставяне на ваксина срещу коронавирус във всички имунизационни центрове от заповедта на здравния министър.


Платформата ще бъде активна днес от 17 часа и ще работи с една седмица напред, затова може да се запази час най-рано на 11-и март.

Първо се попълват личните данни на гражданина – по личната карта.

 

Посочва се електронна поща или телефонен номер, на които се получава съответно имейл или смс-а при запазването.

 

24 часа преди запазения час системата ще изпрати и напомняне за ваксинацията.

 

Ако се допусне грешка, системата проверява автоматично за тях.
 

Втората стъпка е да посочим предпочитана ваксина.
Когато се отиде на място обаче, в зависимост от наличностите и препоръките на лекаря, който поставя ваксината, може да се сложи и друга.


След това се избира населеното място, в което искаме да се имунизираме, както и в кой център искаме да го направим. Има и географска карта, от която също може да се избира.

Последната стъпка е изборът на час. Те са на всеки 10 минути.

 

Всеки час се изразява в проценти, тъй като центровете разполагат с различен брой столове.

 

Така, ако те са 4, при всеки избран час процентът намалява с 25%. 

E79 News
Тагове:

Коментари:

д-р Дулитъл, 05.03.2021 09:14

Оправете си регистъра! Не може да се мине след стъпка 1 нататък, излиза само надпис "Проверете данните си и опитайте отново" въпреки, че данните са верни!

1

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта