15 Април 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
ОБЩЕСТВО
05.03.2021 12:23

Коментари 0 / Видяна 692

Разкриха още едно отделение за пациенти с коронавирус в МБАЛ-Благоевград

Още по темата: Проф. Кантарджиев: През май-юни може да се постигне колективен имунитет с РНК ваксини 90% ефективност на ваксината на „Модерна“ до 6 месеца Намаляват болните с COVID-19 в Пиринско 19 200 дози от ваксината АстраЗенека пристигнаха у нас днес Ново проучване: Британският щам на COVID-19 не причинява по-тежко боледуване Няма желаещи да се имунизират с ваксината на AstraZeneca у нас Директорът на РЗИ - Благоевград издаде нова заповед В ЕС започва разпределението на първите доставки от ваксината на Johnson & Johnson 62 010 дози от Pfizer пристигнаха у нас, очакват и Зенека-та Ваксинационният сертификат не освобождава пристигащите в България от PCR тест

През последните дни се наблюдава тенденция към увеличение на хоспитализираните болни в МБАЛ-Благоевград.

 

Общият брой на пациентите с коронавирус вчера следобед е бил 48 човека. Това каза директорът на болницата д-р Огнян Митев.

 

„В инфекциозно отделение са настанени 21 пациенти, при капацитет от 22-ма.

 

Вътрешното отделение е запълнено цялото – над 25 човека. Новооткрито за ковид пациенти е ушно отделение. Вчера там са били настанени двама.

 

В интензивното отделение са настанени шестима пациенти в сравнително тежко и по-тежко състояние“, каза д-р Митев.

 

Той заяви, че ако броят на пациентите продължи да расте, в болницата ще бъдат открити още отделения.

 

„Има още отделения, които вече работиха с ковид болни, персоналът е подготвен, подготвени сме и с кислородна инсталация на повечето места“, допълни директорът на благоевградската болница. 

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта