15 Април 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
ОБЩЕСТВО
05.03.2021 15:41

Коментари 0 / Видяна 894

ОбС измени Наредбата за избор на управители на общинските дружества

 

Общински съвет Благоевград направи изменения в Наредбата за избор на управители на общинските дружества. Темата бе дискутирана и гласувана по време на извънредното заседание на местния парламент, което се проведе тази сутрин.


Безспорно точката предизвика сериозна дебати между местните парламентаристи, част от които предложиха да бъдат направени и изменения.


Гергана Янчева от групата на БСП предложи решенията на комисията за избор на управители да се взимат с абсолютно мнозинство, както и да се публикува публична покана за номинациите в интернет страницата на Община Благоевград, Общински съвет Благоевград и един местен ежедневник.

 

Друго от предложенията на Янчева касае условията, на които трябва да отговарят кандидатите – най-малко 5 години професионален опит и не по-малко от 3 години управленски опит.

 

Също така бе предложено обявяването на конкурса да се оповестява с публична покана в един местен ежедневник и интернет страниците на Община Благоевград и Общински съвет Благоевград.

 

Във връзка с членовете на комисията, общинската съветничка предложи, ако член на комисията не може да присъства на нейно заседание, да бъде заместван от друг, избран като резерва.


Кирил Илиев от групата на ГЕРБ също направи предложение. То е свързано с това, че решението на Комисията за избор на управители на общинските дружества трябва да се утвърждава с решение на Общински съвет на първото заседание, след провеждането на конкурса и не по-късно от 1 месец, след получаване на решението на комисията.


Промяна бе направена и във връзка с образователния ценз, който трябва да притежават кандидатите за управители на общински дружества. След гласуване на местните парламентаристи за всички търговски дружества изискването ще е да имат висше образование, а за всички медицински икономическо и медицинско висше образование.


Комисията за избор на управители на общинските дружества е в състав: Гергана Янчева, Теодор Велчев, Валентина Шаркова, Радослав Тасков, Исмет Узунов, Красимир Роячки, Валери Манов. Резервни в комисията остават Лилия Мечева и Иван Ризов.

 

Важно е да отбележим, че през месец април комисията ще трябва да избира управители на всички общински дружества, а именно: „Биострой“ ЕООД, „Пазари“ ЕООД, ОФК „Пирин“ ЕООД, „Паркинги и гаражи“ ЕООД, „Медицински център 1“ ЕООД, СБАЛПФЗ – Благоевград“ ЕООД, „ЦПЗ – Благоевград“ ЕООД и СБАЛО „Св. Мина“ ЕООД.
 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта