15 Април 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
ОБЩЕСТВО
06.03.2021 08:39

Коментари 0 / Видяна 580

19 свидетели са разпитани по делото за смъртта на миньор в рудник “Ораново”

Още по темата: Поредно отлагане на делото за катастрофата, при която загина Милен Цветков Кристиан Николов остава в ареста Съдът остави в ареста двамата задържани за наркотрафик през ГКПП Кулата България плаща 15 хил. евро обезщетение на банскалия, пребит от местен полицай, когото българският съд е оправдал Съдът оправда Йоан Матев за убийството в Борисовата градина Обвиненият за катастрофата с Милен Цветков остава в ареста Продължават психиатричните изследвания на майката – убийца от Сандански 18 години затвор за акушерката Емилия Ковачева 19 свидетели са разпитани по делото за смъртта на миньор в рудник “Ораново” ВКС призна за виновни полицаите, подсъдими за смъртта на Чората

19 свидетели разпита Окръжен съд – Благоевград по делото срещу С. Бекяров, обвинен в причиняване на смърт поради немарливост по време на изпълнение на длъжност в рудник „Ораново“

 

В рамките на близо четиричасово заседание бяха разпитани служители от рудника и медицинският екип, обслужил пострадалото лице.

 

В съдебната зала обяснения дадоха и пострадалите от престъплението лица – съпругата и синът на С. Синяков.

 

Обвиняемият Б. присъства в съдебното заседание. По искане на защитата му, Съдът допусна  „очна ставка“ между него  и един от свидетелите по делото – началник-смяната, в която се е случил инцидента.

 

Припомняме, че делото стартира в края на 2019 година, а  С. Б. е обвинен в това, че  на 14.11.2017 г., около 16.30 ч. в рудник „Ораново“, находящ се в землището на гр. Симитли, в качеството си на „машинист локомотив мини“ в участък „Рудничен транспорт“,  е причинил смъртта на С. Е. С. , поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност – работа в мина /изразяваща се в извършване на маневрени действия, свързана с подаване на вагони към пълен и празен гараж на работна площадка/, представляваща източник на повишена опасност – престъпление по чл.123 ал.1 пр.2 НК.

 

Следващото заседание по делото е насрочено за 26 март 2021 година.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта