15 Април 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
СТРАНА
06.03.2021 10:11

Коментари 0 / Видяна 430

90% от новите случаи на COVID-19 са с британски щам

Още по темата: Проф. Кантарджиев: През май-юни може да се постигне колективен имунитет с РНК ваксини 90% ефективност на ваксината на „Модерна“ до 6 месеца Намаляват болните с COVID-19 в Пиринско 19 200 дози от ваксината АстраЗенека пристигнаха у нас днес Ново проучване: Британският щам на COVID-19 не причинява по-тежко боледуване Няма желаещи да се имунизират с ваксината на AstraZeneca у нас Директорът на РЗИ - Благоевград издаде нова заповед В ЕС започва разпределението на първите доставки от ваксината на Johnson & Johnson 62 010 дози от Pfizer пристигнаха у нас, очакват и Зенека-та Ваксинационният сертификат не освобождава пристигащите в България от PCR тест

90% от новите случаи на COVID-19 са с британски щам.

 

Това заяви пред БТВ зам-директорът на УМБАЛСМ „Пирогов“ проф. Николай Габровски.

 

Той призова хората да спазват противоепидемичните мерки, тъй като от това до голяма степен зависи разпространението на COVID-19.

 

Проф.Габровски обясни, че спирането на плановия прием и плановите операции се прави с цел да се подготвят за песимистичен вариант на разпространение на заболяването.

 

По думите му малко над половината от леглата в най-голямата спешна болница у нас са заети.

 

Зам.-директорът на Пирогов коментира още, че разхлабването на мерките у нас става постепенно. 

 

По думите му се търси баланс между мерките на изолация и нормалния живот, защото всеки иска да живее нормално.

 

„ В крайна сметка вие решавате дали да идете в ресторант или не.

 

Ако сте в рискува група не е задължително да идете.“, коментира още специалистът и посочи , вчера времето е било много и подходящо човек да се разходи и види навън с приятели.

 

 „Надявам се лятото , стоплянето на времето и по-дългия ден да са на наша страна и да имаме една малко по-спокойна есен.“, заключи проф. Николай Габровски.

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта