15 Април 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
СТРАНА
07.04.2021 21:31

Коментари 0 / Видяна 1106

Щабът реши ваксинацията с "АстраЗенека" да продължи

Още по темата: Проф. Кантарджиев: През май-юни може да се постигне колективен имунитет с РНК ваксини 90% ефективност на ваксината на „Модерна“ до 6 месеца Намаляват болните с COVID-19 в Пиринско 19 200 дози от ваксината АстраЗенека пристигнаха у нас днес Ново проучване: Британският щам на COVID-19 не причинява по-тежко боледуване Няма желаещи да се имунизират с ваксината на AstraZeneca у нас Директорът на РЗИ - Благоевград издаде нова заповед В ЕС започва разпределението на първите доставки от ваксината на Johnson & Johnson 62 010 дози от Pfizer пристигнаха у нас, очакват и Зенека-та Ваксинационният сертификат не освобождава пристигащите в България от PCR тест

Имунизацията на жени под 60 години ще става с особено внимание. 


У нас прилагането на ваксината "АстраЗенека" ще продължи, реши на извънредно заседание Националният ваксинационен щаб.

 

Страната ни ще се съобрази с препоръките на Европейската агенция, като имунизацията на жени под 60 годишна възраст ще става с особено внимание, каза Богдан Кирилов от Агенцията по лекарствата.

 

"Тази препоръка беше направена на базата на задълбочен анализ на базата, извършен както от експерти на Европейската агенция по лекарствата, така и от външни експерти.

 

В този смисъл прилагането на ваксината ще продължи, като към една специфична група - жени под 60-годишна възраст, при която по-често се срещат тези изключително редки нежелани лекарствени реакции, препоръката ще бъде прилагането да бъде извършвано при повишено внимание", коментира той.

 

Д-р Мария Попова от Агенцията по лекарствата уточни: "Това означава тези жени да бъдат разпитани добре за употреба на хормонални контрацептиви, ако са със свръхтегло, ако са пушачи, ако са с хипертония, вниманието към тях трябва да бъде по-високо и в рамките на около две седмици след ваксинацията да се очаква тази толкова рядка компликация".

 

Късно вечерта в сряда здравният министър Костадин Ангелов участва във видеоконферентна среща на здравните министри на ЕС, тема на която са ваксините срещу COVID-19. 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта